Vreme čitanja: oko 1 min.

Kamion koji je ubio devojčicu (9) u Zagrebu nije imao ispravne kočnice: Ulicu je prelazila preko zebre

Vreme čitanja: oko 1 min.

Devojčica je poginula na licu mesta

  • 0
Kamion cisterna za gas Foto-ilustracija: Shutterstock

Zagrebačka policija u subotu popodne oglasila se o nesreći u kojoj je u petak poginula 9-godišnja devojčica, učenica 3. razreda Osnovne škole Žitnjak kad je na nju naletelo teretno vozilo nakon što je izišla iz autobusa na povratku iz škole. Devojčica je ostala na mestu mrtva.

Policija je ustanovila da je 45-godišnjak upravljao teretnim vozilom marke Mitsubishi zagrebačkih registarskih oznaka, za koje je nakon nesreće vanrednim tehničkim pregledom utvrđena tehnička neispravnost uređaja za kočenje, a kretao se Ulicom Žitnjak u smeru juga, piše Jutarnji.

Dolaskom do stuba rasvete koji se nalazi nasuprot kućnog broja 61, na ulici koja ima po jednu saobraćajnu traku namenjenu za saobraćaj vozila u jednom smeru, nije se zaustavio pri susretu s autobusom kojim se prevoze deca i koje je bilo zaustavljeno na istočnoj traci dok su deca ulazila ili izlazila iz autobusa već je nastavio vožnju i prošao pored prometnih znakova "Stajalište autobusa" i "Obeleženi pešački prelaz".

Dolaskom do kućnog broja 59, gde postoji obeleženi pešački prelaz nije se prelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pešake – decu, odnosno da može zaustaviti vozilo kako bi propustio pešake – decu koja su već stupila na pešački prelaz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA