Vreme čitanja: oko 1 min.

Stanovnici Splita se pitaju kako će preživeti ovu noć: Niko im ne govori da li je smrad otrovan ili kancerogen

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Oni koji to sebi mogu priuštiti zatvoriće prozore, upaliti klime i tako preživeti. Svejedno, i oni moraju ujutro da otvore barem vrata. Svi ostali? Jedino se mogu pomoliti bogu"

  • 2
Split Split / Foto: Shutterstock

Na deponiji Karepovac u Splitu izbio požar danas oko 13 sati izbio je požar, a gasili su ga vatrogasci JVP-a Split, DVD-a Split, DVD-a Vranjic i DVD-a Žrnovnica, javlja index.hr.

Kako piše portal "Dalmacija danas", planuo je deo deponije gde se odlaže glomazni otpad, a požar je u večernjim satima stavljen pod kontrolu. Na terenu su još vatrogasci koji natapaju površinu.

Čitaoci su za portal javili da se čuju eksplozije, a s odlagališta se dizao gusti crni dim. Iako je požar stavljen pod kontrolu, "Dalmacija danas" piše da se dim i dalje nezaustavljivo širi, a ljudi koji žive u blizini osećaju nesnosan smrad.

"Stanovnici se pitaju kako preživeti ovu noć. Oni koji to sebi mogu priuštiti zatvoriće prozore, upaliti klime i tako preživeti. Svejedno, i oni moraju ujutro da otvore barem vrata. Svi ostali? Jedino se mogu pomoliti bogu da ovaj dim koji se vidi i svi gasovi koji se ne vide ali se itekako osete nisu otrovni ili kancerogeni", poručuju iz Inicijative Karepovac - drugo lice Splita.

Rekli su i kako nijedna odgovorna osoba još uvijek dala izjavu o požaru. "Što se tačno zapalilo, je li požar do kraja ugašen, je li požar ušao u telo deponije, jesu li gasovi i dim otrovni, kako se dalje ponašati, je li se osetljive osobe, astmatičari i plućni bolesnici moraju skloniti iz ovog područja? Kada su stubići ili štekati u pitanju ili polupodzemni kontejneri dnevno se daje 1.000 izjava, kada je zdravlje pola grada u pitanju nema nigde nikoga. Prepušteni smo sami sebi", dodaju iz Inicijative.

(Telegraf.rs)

Video: Predivne scene, baklje i brodovi preplavili luku: Spektakl u rodnom mestu Olivera Dragojevića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA