Vreme čitanja: oko 2 min.

Milatović: Spajić kao mandatar ima moje puno poverenje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Milatović je kazao i da je bio strpljiv prema premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću povodom odlaska i predstavljanja Crne Gore na ovogodišnjoj Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku

  • 0
Predsednik Crne Gore Jakov Milatović, Beograd Foto: Tanjug/Kabinet predsednika Crne Gore

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da madatar Milojko Spajić ima njegovo puno poverenje oko formiranja nove vlade, navodeći da dodatno ohrabruje Spajića da uradi ono što je do njega i odgovori potrebama Crne Gore, koje su, kako kaže, velike, prenosi RTCG.

Milatović je u Skoplju, odgovarajući na pitanje novinara, da li je posle dva sastanka sa Spajićem došlo do približavanja stavova oko formiranja nove crnogorske vlade, odnosno da li on i dalje ostaje pri stavu da koalicija "Za budućnost Crne Gore" treba da bude deo nove vlade, rekao da ostaje pri stavu da "odluka o novoj crnogorskoj vladi treba da bude donesena u Crnoj Gori", prenosi Kosovo Online.

Prema njegovom mišljenju, kvalifikovana većina bi trebalo da podrži narednu vladu uz jasna programska opredjeljenja, a to je kontinuitet spoljne politike, odnosno članstvo u NATO savezu i snažnije zalaganje za ubrzanje evropskog puta.

Milatović je kazao i da je bio strpljiv prema premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću povodom odlaska i predstavljanja Crne Gore na ovogodišnjoj Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku.

"Ja sam zaista strpljiv čovjek i mislim da sam bio jako strpljiv i dobronameran i u odnosu sa sadašnjim tehničkim premijerom gospodinom Abazovićem u kontekstu odlaska i predstavljanja Crne Gore na ovogodišnjoj Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. Bio sam jako neprijatno iznenađen kada je, pre nekoliko sedmica, gospodin Abazović predložio samog sebe protivno diplomatskoj praksi i protivno naravno i njegovom legitimitetu, kao vođu delegacije Crne Gore u Ujedinjenim nacijama”, naveo je Milatović.

Strpljivo je, kaže, u razgovoru sa Abazovićem pokušao da pronađe konsenzus.

"Tačno je da smo se dogovorili da ove godine, kako je to bio i red, predsednik predvodi crnogorsku delegaciju i to predsednik koji jedini trenutno ima puni legitimitet, a da Abazović bude deo delegacije u svojstvu koordinatora Ministarstva vanjskih poslova, ali sam opet bio neprijatno iznenađen načinom na koji je Vlada usvojila platformu za odlazak crnogorske delegacije u Ujedinjene nacije, na način što je jasno, vizuelno i na svaki drugi način iz te platforme bilo jasno da Crna Gora ima de facto dve delegacije”, kaže Milatović.

(Telegraf.rs)

Video: Milatović: Crna Gora je zabrinuta zbog situacije na severu Kosova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA