Vreme čitanja: oko 3 min.

Specijalci upali u poznati kafić u Splitu, uhapšena trojica muškaraca

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nekoliko specijalaca, po rečima svedoka, upalo je na terasu lokala s pištoljima u rukama te su na pod pobacali iznenađene muškarce

  • 1
hrvatska policija Foto: Tanjug/AP

U iznenadnoj akciji pripadnika Jedinica specijalne i interventne policije u četvrtak ujutro oko 10 sati u popularnom kafiću "Tenis" na splitskim Firulama uz upotrebu sile uhapšena su trojica muškaraca povezana sa splitskim kriminalnim miljeom, javlja "Slobodna Dalmacija".

Nekoliko specijalaca, po rečima svedoka, upalo je na terasu lokala s pištoljima u rukama te su na pod pobacali iznenađene muškarce.

Kako saznaje "Slobodna", uhapšeni su Marin Jelić, jedan od onih koji se u medijskim napisima vežu za pripadnost grupi okupljenoj oko Josipa Čubelića (36) zvanog Čuba, te Ante Vučak (33) zvani "Australijanac" koji je tek nedavno izašao iz istražnog zatvora u kom je bio kao član zločinačke organizacije na čelu sa Željkom Rajićem.

Ko je treći uhapšeni za sada nije poznato.

Neki od gostiju lokala odmah su izvadili svoje mobilne telefone kako bi snimili policijsku akciju, ali policajci su ih odmah sklonili sa strane i upozorili ih da to ne rade.

Službenih informacija o samom događaju nema, a po informacijama s kojima raspolaže "Slobodna", navodno se radi o hapšenju zbog prijetnji jednom splitskom advokatu s kojim je jedan od uhapšenih bio u dobrim odnosima, a sada više nije. Ali, ko je od uhapšenih izrekao pretnju i kome, u ovom trenutku se može samo nagađati jer službenih informacija nema, dodaje "Slobodna", napominjući da je jedino što su saznali to da je nakon odvođenja u policiju samo jedan od trojice zadržan na kriminalističkoj obradi, a kada ona bude završena znaće se za šta je osumnjičen i hoće li biti privođen u Državno tužilaštvo.

Sumnjivi poslovi

Jelić se u medijima pominjan kao jednog od učesnika tuče ispred popularnog kluba na splitskim Gripama sredinom marta prošle godine kada je bilo uhapšeno nekoliko osoba među kojima i Kristijan Stojanović (41) zvani Kiki i Čubelić. Jelić je policiji, koja je u prekršajnom nalogu tražila da ga se kazni sa mesec dana zatvora, potvrdio da je bio na mestu sukoba, ali je negirao da je bio aktivni učesnik. On je pre gotovo 20 godina bio uhapšen zbog pucanja iz "kalašnjikova" prema bivšem bokseru Nenadu Nedjeljkoviću zvanim Neno Nevolja. Tada je Nevolja teško ranjen u pucnjavi ispred automat-kluba u zgradi Belvedere, a Jelića je bio osumnjičen da je pucao zbog neraščišćenih računa oko kupovine motocikla "Kavasaki". Na kraju je sudski oslobođen krivice. Nedavno je počeo češće da se viđa sa Antom Vučkom.

Što se tiče Vučka, on je prošlog leta pušten iz istražnog zatvora u kojem je proveo maksimalne tri godine kao jedan od članova četrnaesteročlane zločinačke organizacije kojoj se po USKOK-ovoj optužnici na splitskom Županijskom sudu sudi za niz ozbiljnih krivičnih dela od pokušaja teškog ubistva, pokušaja ubistva, iznude i pokušaja iznude te pomaganja u pokušaju iznude, protivpravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari. Uz ostalo, Vučko se tereti da je s Dujom Pivčevićem, koji je priznao krivicu i nagodio se s USKOK-om na jedanaest godina zatvora za ukupno sedam dela, dogovorio likvidaciju Joze Čabraje. U toj su priči još bili danas pokojni Petar Vuknić te Tonći Mikelić i Robert Žuvela koji se takođe nagodio na sedam godina robije.

Plaćeno ubistvo

Pivčević je Vučku, po USKOK-u, platio 40.000 evra da ubije Čabraju, a tadašnja Mikelićeva devojka, koja je posle postala USKOK-ova zaštićena svedokinja kodnog imena "Noa", u martu 2019. pozvala je preko Instagrama Čabraju na "randevu", na parking ispred ambulante u Kaštel Sućurcu. Umesto nje, do automobila u kojem je bio Čabraja dojurili su na motociklu Žuvela i Vučak te je ovaj drugi kroz prozor vozila ispalio više hitaca iz pištolja. Ipak, Čabraja je preživeo s lakšim povredama.

Vučko se još tereti i za pokušaj ubistva Ante Petrovića, brata Dragomira Petrovića koji je u februaru ove godine osuđen 32 godine zatvora zbog teškog ubistva Petra Vuknića. Isto tako, optužen je i da je s Pivčevićem, Žuvelom te još Liridonom Berišom i Hrvojem Kovčalijom zlostavljao M.Ž, koga su oteli i pretukli, pa su ga onda krvavog polivali naizmenično vrućom i hladnom vodom, govoreći da im mora platiti 30.000 evra na ime nepostojećeg duga prema Kovčaliji.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: Sledeće nedelje pojeftiniće još 10 proizvoda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA