Vreme čitanja: oko 3 min.

Otkriven još jedan važan detalj u slučaju "tunel": Na ovom mestu je pronađeno mnoštvo tragova

Vreme čitanja: oko 3 min.

To je drugi trag do kog su istražitelji došli, nakon što su prekjuče kasno popodne pronašli i kombi koji su rudari mafije koristili

  • 0

Kradljivci dokaza iz sudskog depoa boravili su u stanu na Zabjelu i to im je bila glavna baza odakle su, navodno, svakodnevno odlazili do zgrade naspram Višeg suda u Podgorici iz koje su i kopali tunel, javljaju "Vijesti".

Do tog stana, koji su juče proveravali, inspektore podgoričke policije odveli su snimci nadzornih kamera, koje su zabeležile kretanje grupe sumnjivih osoba od podruma zgrade u Njegoševoj 12 do nadomak "Titeksa".

U njemu je pronađeno mnoštvo tragova koji će se veštačiti, saznaju "Vijesti".

To je drugi trag do kog su istražitelji došli, nakon što su prekjuče kasno popodne pronašli i kombi koji su rudari mafije koristili.

Istovremeno, policija na osnovu snimaka pokušava da identifikuje sve osumnjičene i utvrdi ko im je, iz Podgorice, bio logistika za obijanje depoa, ali i dao smernice gde se u toj sudskoj prostoriji čuvaju dokazi koje su odneli.

Jedan od sagovornika iz istrage rekao je da činjenica da depo nije obezbeđen video nadzorom, kao ni hodnik koji vodi do njega, istražiteljima otežava posao da utvrde da li je i ko, dok je trajala akcija obijanja, davao podršku iznutra.

Stan tražili za salon venčanica

Do su policajci pretraživali teren tragajući za izvršiocima, u Osnovnom državnom tužilaštvu juče su trajala saslušanja onih koji imaju ili mogu imati saznanja o tom krivičnom delu.

Prema informacijama "Vijesti", vlasnica prostora u suterenu zgrade u centru Podgorice, pred tužiocem je ispričala da ne zna ko je ženska osoba kojoj je izdala stan i da je kontakt s njom ostvarila preko jedne podgoričke agencije za nekretnine.

Navodno, ispričala je da je ta ženska osoba koja je, kako se sumnja, koristila lažna dokumenta, zakupila poslovni prostor u prizemlju i suteren koji je u njenom vlasništvu.

Rekla joj je da će ona sama srediti prazan prostor, kako bi ga prilagodila za biznis koji želi da pokrene - salon venčanica, saznaju "Vijesti".

Vlasnici stana plaćene su dve kirije unapred, odnosno 2.800 evra, i nakon toga nije imala kontakt sa ženom kojoj je prostor izdat.

U tužilaštvu su iskaz dali i vlasnici agencije za nekretnine, preko kojih je taj posao završen.

Oni, međutim, nisu imali bliža saznanja o ženi koja je zakupila poslovni prostor u Njegoševoj i podrumske prostorije koje su kriminalnoj grupi poslužile da iskopaju tunel do depoa Višeg suda, dug 30 metara.

Lopovi namerno napravili pometnju

Iz depoa podgoričkog Višeg suda ukradeno je nekoliko pištolja, koji su dokazni materijal protiv šefova kavačkog kriminalnog klana. Osim pištolja, ukradeni su i dokazi iz više predmeta, ali se veruje da su lopovi namerno napravili pometnju u moru spisa kako bi zabašurili šta im je bila glavna meta.

Više sagovornika upućenih u istragu kazalo je da ne isključuju mogućnost da je jedna od glavnih meta rudara bio dokazni materijal u predmetu za ubistvo glavnog urednika lista "Dan" Duška Jovanovića.

To je juče u izjavi za Televiziju "Vijesti" kazao i šef podgoričke policije Nikola Terzić.

On je rekao da su se u depou nalazili dokazi o tom ubistvu i nije isključio mogućnost da je kontaminacija tih dokaza mogući motiv ovog kriminalnog djela.

Istakao je da veruje da će istraga u vezi sa iskopavanjem tunela vrlo brzo dovesti do imena šest osoba, za koje se nakon pregleda video materijala sa nadzornih kamera pretpostavlja da su osumnjičeni u tom slučaju.

Terzić je zvanično potvrdio da iz depoa nedostaje određena količina vatrenog oružja, povezujući nestanak dokaza sa ometanjem istraga koje se odnose na kavačku kriminalnu grupu.

Na taj način on je ponovo demantovao predsednika Višeg suda Borisa Savića, koji je pre tri dana novinarima rekao da “gotovo ništa ne nedostaje od dokaza”.

(Telegraf.rs)

Video: Neverovatan susret konja i divljeg vepra na Zlatiboru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA