• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oprema "rudara" koji su provalili u depo Višeg suda u Podgorici pronađena u Botunu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pretragom terena na kom je pronađen kombi, policija našla i deo alata provalnika u sudski depo

  • 0
Tunel do depoa Višeg suda, Crna Gora

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

Deo alata i rukavice koji su, najverovatnije koristili “rudari” koji su provalili u sudski depo u Podgorici, pronađeni su u Botunu, saznaju "Vijesti".

Prema istim informacijama, ti dokazi otkriveni su širom pretragom terena na kom je nedavno zaplenjen i kombi koji su koristili.

Provala u sudski depo primećena je 11. septembra, kada su nadležni najpre utvrdili da je neko “samo” ispreturao dokaze. Međutim, dok je još trajao uviđaj u obijenom depou i letimični popis dokaza u najvažnijim predmetima, otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12...

Prvi krupni trag u tom slučaju - kombi koji su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli 13. septembra. Dan kasnije i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gde im je navodno bila baza.

U dosadašnjoj istrazi, kojom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, osumnjičeno je najmanje devet osoba, među kojima je i jedna ženska osoba.

Istražitelji su utvrdili da je ona, koristeći falsifikovana dokumenta, iznajmila prostor u suterenu zgrade u Njegoševoj ulici, odakle je prokopan 30 metara dug tunel do sudskog depoa.

U međuvremenu, istražitelji su dobili preliminarne nalaze veštačenja tragova pronađenih u tom i stanu na Zabjelu, tunelu, sudskom depou i zaplenjenom kombiju.

Nakon što su im stigli DNK tragovi, počelo je upoređivanje sa lokalnim i bazama policija regiona.

U međuvremenu, policijski inspektori pregledaju na stotine sati snimaka sa nadzornih kamera, kako bi utvrdili da li su se i s kim osumnjičeni sastajali u danima priprema za upad u prostoriju u kojoj se čuvaju dokazi za najteža krivična dela.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da su osumnjičeni najverovatnije strani državljani, ali da je poslodavac gotovo sigurno neko iz domaćih organizovanih kriminalnih grupa.

Ministar pravde Marko Kovač nedavno je saopštio da je iz zgrade suda odneseno 19 komada vatrenog oružja...

Stručnjaci poručuju da se bez detaljnog popisa, odnosno komisijskog zapisnika o dokazima koji su u toj prostoriji bili pre krađe, ne može utvrditi šta je sve nestalo, odnosno koji su dokazi kontaminirani...

“Vijestima” je nekoliko advokata saopštilo da će taj slučaj neminovno proizvesti brojne negativne posledice, koje će na koncu rezultirati obustavom krivičnih postupaka, oslobađanjem optuženih za najteža krivična dela, ali i brojnim zahtevima za odštetu...

(Telegraf.rs)

Video: Obilazak tunela kojim je obijen depo Višeg suda u Podgorici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA