Vreme čitanja: oko 1 min.

Crna Gora podigla optužnicu protiv 31 osobe zbog više krivičnih dela: Na spisku Zvicer, Belivuk i Miljković

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sva krivična dela počinjena su tokom 2020. godine

  • 0
Crna gora, Crnogorska policija Foto-ilustracija: Shutterstock

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podnelo je podgoričkom Višem sudu optužnicu protiv 31 osobe zbog stvaranja kriminalne organizacije i ubistva Mila "Kapetana" Radulovića, Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Među optuženima su navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer, kao i srpski državljani Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Na spisku su i Nebojša Janković, Ratko Živković, Radoje Živković, Dragan Knežević, Milan Vujotić, Slobodan Kašćelan, Stefan Kraljević, Davor Perović, Nenad Kaluđerović, Darko Prelević, Blagoje Gašić, Dejan Gašić, Mersudin Čolaković...

Sva krivična dela počinjena su tokom 2020. godine, pišu Vijesti.

"U optužnici je predloženo da se okrivljenima D.P, B.G, D.G, R.G, M.Č. i B.B. produži pritvor, a da se okrivljenima R.Z, M.V, R.Ž, V.B, M.M, N.J, R.Ž, D.K, N.S, N.K, S.K, D.P, M.R, M.K, A.P, A.Lj, M.K. i A.D, koji su u bekstvu i za kojima su raspisane međunarodne poternice, sudi u odsustvu, dok su ostali okrivljeni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u pritvoru ili zatvoru, u drugim krivičnim predmetima", zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA