Vreme čitanja: oko 1 min.

Sirene u Hrvatskoj uznemirile građane: Uhapšeno više od 20 ljudi zbog ilegalnog prelaska granice

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pitanju su strani državljani

  • 0
Policija, Hrvatska, hrvatska policija Foto: Profimedia

Neobična scena u petak je dočekala vozače, ali i prolaznike iz mesta Aržano u Dalmatinskog zagori, prenosi Dalmacija Danas.

"Čuju se sirene. Bilo je gadno, uznemirujuće! Policija je brzo stigla i zatekla je grupu ljudi", otkrio je očevidac kojem nije bilo jasno što se događa.

"Pretpostavljam da su uhvaćeni neki stranci, ali detalje je teško znati", rekao je.

Naime, kako javlja Policijska uprava splitsko-dalmatinska, u petak u jutarnjim satima, na području Aržana, policijski službenici zatekli 21 osobu – strane državljane koje su na nezakonit način prešli državnu granicu.

Takođe, u službene prostorije dovedena je i jedna osoba za koju postoji sumnja da je počinila krivično delo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, a u toku je istraga.

-U toku je postupanje prema stranim državljanima skladno sa odredbama Zakona o strancima i Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti - otkrili su iz PU splitsko-dalmatinske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA