≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Spaseno 8 kajakaša kod Dubrovnika: U toku je potraga za još nekoliko izletnika

Vreme čitanja: oko 2 min.

Portparolka policije navodi da je spaseno 8 osoba * Prema nekim saznanjima, traga se za još 3 osobe

  • 1
Dubrovnik Foto: Telegraf.rs

U toku je potraga za izletnicima s kajaka koje su građani uočili prevrnute kod ostrva Lokrum kod Dubrovnika, javlja Dubrovački vjesnik.

Kako se nezvanično saznaje, u toku je potraga za nekoliko kajakaša koji su zapeli na talasima i ne mogu da se vrate na kopno.

Navodno, deo izletnika je uspeo da se spasi izlaskom na stene, dok se za ostalima traga. Takođe, prema nezvaničnim podacima među izletnicima s kajacima bilo je i dete koje je, kako se saznaje, spaseno.

- Ono što možemo da potvrdimo je da je uspešno spaseno osam osoba i da će policija nastaviti s potragom dokle god nam vremenske prilike to budu dozvoljavale - rekla je portparolka dubrovačko-neretvanske policije Andrijana Biskup.

Kako piše Index, traga za još troje izletnika ali se brojka stalno menja jer je navodno upitna evidencija koja se vodi o osobama koje idu na izlete kajacima.

Policija je primila dojavu oko 15.20 sati od građana, a u pomoć kajakašima krenuli su i građani na brodovima.

I Dubrovčanin Dominko Radić uključio se u akciju spasavanja.

- Dobio sam dojavu, izašo sam na pučinu, video četiri, pet izvrnutih kajaka. Plutale su lične stvari i dokumenti. More mi je prelazilo preko barke, toliko su visoki talasi, na mahove vetar duva i do 80 kilometara na sat. U akciji je učestvovao i brod Galešnik iz Cavtata. Ja sam zvao brod Danče da izađu. Priključila se i Skala. Našao sam tri kajaka prevrnuta, plutali su dokumenti, ali nema ljudi. Ja sam uspeo da spasem dvojicu, ali ništa ne govore jer su ljudi u šoku. Zabrinjava me što sam našao i dva prsluka kako plutaju - kaže za Dubrovački vjesnik Radić.

- Vlasnici kajaka kontradiktorno govore koliko im fali ljudi. Policija s jednim i drugim gliserom je intervenisala, ja više nisam mogao da izdržim zbog talasa koji se prelivaju preko barke. Navodno je brod Galešnik spasio četvoricu - dodao je Dominko.

(Telegraf.rs)

Video: Talasi stigli čak do terase: Jeziv snimak oluje kod Boke Kotorske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EU

    25. septembar 2023 | 18:15

    Lako je njima, sad ce oni, prateci EU zakone, kao u slucaju Sergej Trifunovic, osuditi vlasnike kajaka koji su ih izdali bez opomene gde se sme voziti kad je najavljeno nevreme... ipak ovde su stradali ljudi, zar ne?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA