Vreme čitanja: oko 1 min.

Abazović: Na Kosovu se dogodila tragedija, sve smo probali samo ne pomirenje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crna Gora ostaje pri onome što je do sada zastupala

  • 17
Kosovo Srbija neredi Foto: Tanjug/Kosovo Government via AP

Premijer Crne Gore Dritan Abazović ocenio je danas da je ono što se desilo na severu Kosova i Metohije predstavlja tragediju i nastavak katastrofalne balkanske politike iz koje, mi, kako je naglasio, kao region na žalost ne možemo da izađemo.

"Najoštrije osuđujem nasilje, ubistva na severu Kosova. Šta drugo reći zaista smo svi bili poterseni. Ovakva situacija može lagano da se prelije u neki sukob većih razmera i da ima katasrtofalne posledice po sve. I ovako je katastrofa. Imamo ono što nismo želeli, a to je krv na ulicama", rekao je Abazović novinarima na beogradskom Falkultetu političkih nauka na seriji predavanja koje organizuje Nacioalna koalicija za decentralizaciju.

Crna Gora ostaje pri onome što je do sada zastupala.

"Mislimo da politika devedsetihi mora da se završi", naglasio je on i dodao da su narodi na ovim prostorima probali sve osim pomirenja.

"Nasilje nije rešenje, naročito ono koje se završava krvavim obračunima, Dozovlite da probamo nešto durgo u krosti svih građana regiona", rekao je Abazović.

Moj apel je i odnosu na srpski i albanski narod - konačno probajte jednom pomirenje.

"Evo sve ste probali. Probajte da se pomirite, verujem da će svima prijati. Svima će biti dobro, garatnujem", rekao je Abazović.

Premijer Crne Gore pozvao je sve narode u regionu da probaju to što nistu nikada probali jer ćemo u suprtonom svi biti u velikom problemu. Dodao je da Crna Gora nema apetita ni želje niti joj to pripada da uči nekoga šta treba da radi i kako da se ponaša.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: Srbi trpe Kurtijev teror na severu KiM, a nema opravdanja za to

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    26. septembar 2023 | 08:22

    Ko narode pita? Niko. Sve to kuvaju stranci, kao i devedesetih, tako i danas...ne poštuju ni rezolucije UN, ni potpisane sporazume, sve se gazi samo radi ostvarivanja ciljeva, najviše Nemačke, pa ostalih. Nemačka od ujedinjenja krenula u rasturanje Jugoslavije,pa Srbije,pomaganjem svim saveznicima 1941.-1945. pranje svoje zločinačke istorije i prebacuju svu krivicu na Srbe...

  • Bg

    26. septembar 2023 | 06:40

    Mi u Srbiji i dalje ne znamo sta se tacno dogodilo,nije nam jasno

  • Miloš

    26. septembar 2023 | 07:27

    Dritane ti kao da ne pratiš šta ko izjavljuje i šta ko radi, tvoj brat Kurti neće pomirenje već etnički očišćeno KIM

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA