Vreme čitanja: oko 2 min.

Poklonila šporet čoveku koji se na Fejsbuku žalio na nemaštinu, onda je otkriven: Svi u grupi pobesneli

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mala napomena članovima: grupa nije osnovana da bi se opremali apartmani za najam, imajte to na umu. Gospodina molim da se sam isprati, napisala je administratorka grupe

  • 0
Empatija Split Printskrin: Facebook/Empatija Split

Na Fejsbuku postoje brojne grupe u kojima građani pomažu onima koji su u nevolji, ali nekada se gredno razočaraju kada shvate da je neko iskoristio njihovu dobrotu.

Upravo se takav jedan slučaj dogodio u Splitu. Naime, na popularnoj društvenoj mreži postoji grupi Empatija Split koja broji na hiljade članova koji često pomažu ljudima u nevolji tako što im poklanjaju (većinom korišćenje, ali i dalje upotrebljive stvari), ali i čine usluge onima kojima je pomoć potrebna. Međutim, sudeći po onome što je objavila Jagoda Laco, jedna od osnivača i administora grupe, ima i onih koji itekako iskorišćavaju tuđu dobrotu, a uopše nisu u potrebi, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Mala napomena članovima: grupa nije osnovana da bi se opremali apartmani za najam, imajte to na umu. Gospodina molim da se sam isprati. Kao što je vidljivo, šporet uzet u Empatiji završio u apartmanu za najam", napisala je Laco i priložila screenshot-ove iz kojih je vidljivo kako je jedna Splićanka u februaru ove godine poklonila bocu plina i kombinovani šporet, a onda je pre nekoliko dana isti taj šporet osvanuo u prilično luksuzno uređenom apartmanu, koji se sada nudi studentima.

Članovi grupe ogorčeni su zbog ovakvog postupka.

"Zar ima i takvih? Imati stanove u najam naplaćivati pod zlatom i ne osigurati belu tehniku! Sramot", "A šta ima da je kukao kako nema i skupljalo se na sve strane za njega i porodicu, a sad frajer apartman iznajmljuje", "Za tog istog su se u ovoj grupi skupljali i novci. U ovoj grupi je sve teže prepoznat onima kojima je pomoć potreba od lešinara", ređali su se komentari.

Uskoro se javio i prozvani muškarac.

"Vas treba prijaviti šta radite i s čim ste se bavili pre nego šta ste došli u ovu grupu...", ljutito je napisao i  dodao kako je šporet uzeo dok mu je deda bio živ i stan napušten te je najavio privatnu tužbu od strane advokata za lažno optuživanje.

"Sramite se", napisao je.

Uskoro mu je stigao odgovor od administratorke grupe.

"Slobodno pokrenite i dobro se pripremite, dosta sam ćutala. Možete pisati šta god Vam srce želi, ja se neću bazirati na pričama nego činjenicama i onog što se tiče Empatije. Ako Vas se drugi boje, ja se ne bojim. Imajte to na umu, mene nećete zastrašiti", napisala je Laco.

Slobodna je kontaktirala Laco, a ona je rekla kako se na početku ne može znati ko iskorišćava pomoć ove FB zajednice, ali da se zna dogoditi da se vrlo brzo razotkriju. A tada im sledi izbacivanje iz grupe kako bi se moglo pomoći onima kojima je pomoć zaista potrebna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA