Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog smrti bebe održan protest ispred nikšićke bolnice: Direktorki uzvikivali: "Ostavka!"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Majka preminule bebe Darija Delibašić Blagojević prethodno je na protestu kazala da traži imena lekara i osoblja koji su te večeri radili u bolnici, kao i njihove diplome

  • 0
Beba noge Foto: Pixabay

 Zbog smrti bebe u nikšićkoj bolnici danas je ispred te ustanove održan protest građana, a u jednom trenutku građani su pokušali da uđu na Interno odjeljenje Opšte bolnice u Nikšiću, u čemu su ih sprečila policija i obezbeđenje.

Veća grupa građana okupila se ispred bolnice kako bi podržala roditelje bebe, koja je preksinoć preminula u nikšićkoj bolnici, pišu Vijesti.

Građani su tražili da im se obrati direktorka bolnice Dušanka Milatović Perović i objasni šta se dogodilo

U jednom trenutku direktorka bolnice je izašla, ali su je građani prekidali uzvicima "ostavke" i "ubice".

Ispred Internog odeljenja direktorka je razgovarala sa bakom preminule bebe i potom navela da je obdukcija urađena i da se čekaju rezultati, poručivši da se sve radi transparentno.

Baka preminule bebe je saopštila da je dete zdravo rođeno i da "čitav grad zna da je ugušeno".

Majka preminule bebe Darija Delibašić Blagojević prethodno je na protestu kazala da traži imena lekara i osoblja koji su te večeri radili u bolnici, kao i njihove diplome.

Sa protesta je poručeno da je prvi zahtev da direktorka Opšte bolnice u Nikšiću podnese ostavku, a drugi je, kako kaže majka, da se dobiju nalaze preminule bebe.

"Nemam nijedan njen nalaz, apsolutno ništa, dobila sam samo otpusnu listu iz mrtvačnice koju su dali mom suprugu", navela je ona.

Porodica traži i da zna zašto je danas u nikšićku bolnicu dolazila delegacija Ministarstva zdravlja.

"Tražimo i da saznamo ko je ubio moju Iskru, da saznamo ko stoji iza toga, ko je bio to veče u smeni imenom i prezimenom. Da saznamo otkad rade, koji im je radni staž, kako su došli do tih diploma. I da se ovom stane na put, jer ovo nije prvi slučaj, ali nadamo se da jeste poslednji da je Iskra bila ta koja je završila sa tim", poručila je Blagojević.

Ona se zahvalila građanima koji su podržali protest ispred nikšićke bolnice.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Milica rodila dete, ali nije znala da li je živo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA