• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

Zvonka izbo sin nakon što je njegovoj devojci postavio gnusno pitanje: "Videla sam kapljice krvi"

Vreme čitanja: oko 5 min.

Nastavljeno je suđenje Hrvoju K. (26) optuženom da je u Opštini Hum na Sutli kuhinjskim nožem ubio oca Zvonka (56)

  • 0
Hrvatska policija

Foto: Shutterstock

U nastavku suđenja Hrvoju K. (26), optuženom da je 29. decembra 2021. u kući u Opštini Hum na Sutli usmrtio kuhinjskim nožem oca Zvonka (56), na Županijskom sudu u Zagrebu saslušano je četvoro svedoka - dva člana šire porodice i dvojica prijatelja optuženog.

Svi su oni, svaki na svoj način, po dojavi partnerke optuženog A.K. došli u kuću strave i pokušavali da pomognu žrtvi. Okretali su ga, oživljavali, davali mu veštačko disanje, masirali mu srce i polivali vodom, zvali Hitnu... Nažalost, sve je to bilo uzalud jer je nožem dužine oštrice 14 cm Zvonko K. zadobio ubod u nadlakticu i u leđa iznad lopatice koji je bio koban.

Alen B. je sa optuženim dugogodišnji prijatelj i prisetio se kako ga je kobnog dana nazvala Hrvojeva devojka i da je bila u suzama, prenosi Jutarnji.

"Rekla mi je da joj je Hrvoje došao na posao, da je vikao da je vara ali i da ju je njegov otac Zvonko pitao za seks. Pola sata kasnije zvala je i rekla da je Hrvoje pijan u kafiću pa smo Siniša i ja krenuli im u susret. Mimoišli smo se s Hrvojem na putu, da bi uveče tog dana Hrvojeva cura poslala poruku: "Dolazi, Hrvoje maše nožem". Siniša i ja smo otišli do kuće. Hrvoje je plakao, cura ga je grlila, rekao je da mu je dosta svega i da ne može više i da Zvonko dole leži. Zvonko je bio u krvi, a u ruci je držao telefon. Zvali smo Hitnu i rekli su mi da nađem ranu iz koje krvari. Kad smo ga okrenuli našli smo ranu na lopatici. Uzeli smo peškir i pritisnuli mu je. Davao sam mu veštačko disanje, a Siniša mu je masirao srce. Onda je došao i Stjepan koji je pomagao da oživi", ispričao je u sudnici Alen B. Dodao je da mu je Hrvoje prišao i zagrlio ga plačući.

"Hrvoje je bio izvan sebe, a njegova cura je ispričala da se posvađala sa Hrvojem pre toga, da je onda došao Zvonko i stao između. I da je uzeo nož. Porodični odnosi su mi se, inače, činili idealni i do toga dana", poverio se Alen B., nije znao za njihove probleme.

Drugi prijatelj optuženog Siniša M. otkrio je da je doživeo šok po ulasku u kuću kad je video nogu osobe koja leži.

"Zvonko je teško disao, hroptao je. Pa naglo prestao i opet prodisao. Najednom je naišla Hrvojeva baka i počela da vrišti pa onda i Stjepan. Mi smo ga oživljavali, a Hrvoje je bio ispred kuće. Prišao mi je, rasplakao se i pitao me: "Hoćemo li biti i dalje prijatelji?" Rekao sam mu da da. Njihovi porodični odnosi su mi se činili ok, Hrvoje mi se nije žalio, a bivša Hrvojeva devojka s kojom ima dete mi je jednom rekla da su se potukli ali se inače nije ni ona žalila", kazao je Siniša M.

Stjepan H, teča optuženog, otkrio je da je Hrvoja kobnog trenutka po dolasku do kuće zatekao na stepenicama kraj devojke i oboje su plakali.

"Hrvoje mi je rekao da se posvađao s ocem. Otišao sam gore i video Zvonka golog u gaćama, na leđima. Davao sam mu veštačko disanje. Bilo je kao da duvam u praznu vreću. Izašao sam van i rekao svima: "Čovek je mrtav". Zaplakali su svi, Hrvoje kao da do tada nije bio svestan da mu je tata mrtav jer je govorio: "Sve će biti dobro". U toj porodici glavni je problem alkohol. Kad su bila porodična okupljanja Zvonko je pio previše i bio je nasilan kad pije. Bio je i u Domovinskom ratu pa je znao pritom da spominje puške, bombe i noževe. Šaku je izgubio pucajući iz merzera. Ne razumem zašto taj dan Zvonko i Hrvoje nisu došli na rođendansku proslavu unuke odnosno nećaka", zapitao se Stjepan H.

Njegova ćerka Ines se, pak, prisetila da u vreme horora u kući Hrvoje nije bio priseban. Bio je u šoku, tresao se, a kad je videla da ide "prema šanku kuće, uzeo je novčanik i brojao novac koji je imao".

"Tražio je još novca jer je rekao da sada ide u zatvor. Ispred kuće on i devojka dok su stajali, Hrvoje mi je rekao: "Ti ne znaš šta je meni tata napravio dan ranije". Iz detinjstva pamtim dok sam dolazila k baki, da su se u toj porodici često svađali. Zvonko je pio pa omalovažavao i vređao suprugu i decu. Pričala mi je to i moja majka, samo što su oni, inače, kao porodica vrlo ćutljivi jer je to što im se događalo bila sramota", otkrila je Ines H.

Inače, na suđenju je optuženi Hrvoje K. ponovio da se ne smatra krivim, a na upit sudije ima li u njegovom životu ikakvih promena kazao je da se u međuvremenu "oženio i da nema više dete, ali da supruga ima jedno".

Na prošloj raspravi vrlo emotivno su majka i sestra optuženog opisale uznemirujuće delove suživota sa pokojnim muškarcem kojem je odavanje alkoholu bila svakodnevica.

"Tog dana je bratova devojka nazvala mog muža pa sam otišla do kuće. Dok sam išla po stepenicama sa spoljne strane, videla sam kapljice krvi, a po ulasku unutra, na unutrašnjem stepeništu je ležao otac. Brat je bio izvan sebe i ništa nije odgovarao. Zvala sam muža da ode po mamu na posao, a kad je mama stigla bila sam uz nju. Oko tate su bila dva bratova prijatelja koji su mu pokušavali pomoći, svi su se čudili zašto Hitne toliko dugo nema, a Hrvoje je u jednom trenutku došao do mame i zagrlio ju te joj rekao: "Žao mi je mama, nisam imao nameru to da napravim". Zatim ga je policija sklonila. To jutro, inače, majka mi je bila poslala SMS da je tata dan ranije pitao bratovu curu za seks. Ostala sam šokirana, a majka je samo ponavljala kako ne zna više šta da čini s njegovim alkoholizmom", posvedočila je sestra optuženog prisetivši se kako je Hrvoje u detinjstvu često znao da brani majku kad ju je otac tukao.

Supruga pokojnog, pak, takođe je kroz suze otkrila uznemirujuće detalje iz prošlosti pa i kad ju je partner gađao stolicama i tukao, a policiji ga nikad nije prijavila jer je mislila da će se popraviti, da će biti bolje...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA