≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Muškarac aktivirao bombu u Hrvatskoj, teže povređen: Policija evakuisala okolne kuće

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cela ulica je bila evakuisana, a na terenu su bili policija, vatrogasci i hitna pomoć

  • 0
Hrvatska, višestruko ubistvo, Igor Nađ ubijene Maja Josipa Tojagić Foto: Tanjug/FaH/ Damir Sencar

Muškarac (86) je povređen u Kloštar Ivaniću u centralnoj Hrvatskoj pošto je aktivirao eksplozivnu napravu, a pretio je da će iskoristiti i drugo oružje koje ima kod sebe. Cela ulica je bila evakuisana, a na terenu su policija i vatrogasci, navodi 24sata.hr.

Muškarac koji je aktivirao bombu u pokušaju da izvrši samoubistvo je teže povređen i on je u međuvremenu odvezen sa lica mesta. Srećom, drugih povređenih nije bilo.

Kako se navodi, prestravljena kuvarica jednog Doma za starije i nemoćne u zadnji tren je pobegla od smrtne opasnosti nakon što ju je prepao pomahnitali naoružani 86-godišnjak u centru Kloštar Ivanića.

On je navodno korisnik doma u kom je zaposlena. Iz još nepoznatog razloga, pobegao je iz svoje sobe pa joj se ušunjao na zadnje sedište automobila i tu se  primirio. Ona ga nije primetila sve do Školske ulice u Kloštru kad se otkrio i zapretio joj eksplozivom. Odmah je otvorila vrata i pobegla, a onda je pozvala i policiju.

Kako navodi 24sata, na terenu su bile sve raspoložive snage, od policije, vatrogasca i hitne pomoći. Sve se događalo u blizini škole.

Na licu mesta su bili i pirotehničari. Policija je pregovarala s muškarcem koji je aktivirao bombu.

(Telegraf.rs)

Video: Dojava obombi na Vračaru: Stanovnici našli dve čudne sprave

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA