Vreme čitanja: oko 2 min.

Majka troje dece krala po radnjama i dok je bila trudna: Osuđena na 2,5 godine zatvora

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osuđena se izjasnila da se ne smatra krivom ni za jedno od navedenih krivičnih dela

  • 2
Osudjena, uhapsena zena, lisice Foto: Shutterstock

Majka troje dece ovih je dana osuđena na dve i po godine zatvora zbog krađa po radnjama u hrvatskim Sesvetama. Kako stoji u presudi, žena je u januaru 2020. godine u nekoliko različitih prodavnica krala skupe parfeme, a ukrala je i majicu i pantalone.

Krala je i dok je bila u visokom stadiju trudnoće, a sudilo joj se i jer je 2019. godine napala zaposlenu jedne prodavnice i pokušala da joj naudi elektrošokerom, prenosi danica.hr.

Žena je, navodi se, na kraju radnog vremena došla do zadnjih vrata prodavnice i htela nešto da ukrade, pa je u tom trenutku srela zaposlenu koja je krenula kući.

Sprečila ju je "da izađe iz prodavnice upotrebom telesne snage tako što je na nju skočila, pritom u ruci držeći elektrošoker i poskakujući prema njoj u nameri da je zahvati elektrošokerom, pa je na kraju i zahvatila elektrošokerom po desnoj strani brade, ali nije joj zadala elektrošok. Za to ju je vreme radmica "odgurivala od sebe nogama, nakon čega se osuđena trčeći udaljila iz radnje pritom ništa ne ukravši".

Što se tiče krađa iz radnji, presuda navodi da je ukrala parfeme marki "Dior", "Guerlain" i "Ferre" u ukupnoj vrednosti 825 evra. Iz radnje "Calvin Klein" ukrala je majicu i prsluk u vrednosti 137 evra.

Osuđena se izjasnila da se ne smatra krivom za ni jedno od navedenim krivičnih dela. Rekla je da nije počinila ništa što joj se stavlja na teret i da u navedene radnje nije ni ulazila. Rekla je da je 2018. godine već bila optužena da je krala, zbog čega je jedno vreme bila u istražnom zatvoru, ali na kraju je bila oslobođena, a u tu radnju više nije išla.

Sud joj nije poverovao i osuđena je na dve i po godine bezuslovnog zatvora. Radnjama mora da podmiri oko 550 evra štete, a radnica jedne radnje sa zahtevom za odštetom od 2.650 evra upućena je u privatnu parnicu.

Presuda je nepravosnažna.

(Telegraf.rs)

Video: Lopov upao u kuću žene na Vračaru: Beograđani pazite se

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    29. septembar 2023 | 09:11

    Toje bogata.Hr.zuga glad beda penzioneri.100.evra penzija nema ni za režije toje život.hrvata

  • M

    29. septembar 2023 | 07:36

    Jadni neki sud.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA