Vreme čitanja: oko 2 min.

Crnogorka Lidija već više od mesec dana leži: "Nisam se još odmorila i ne planiram da ustanem"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovogodišnja 11. sezona takmičenjaoborila je sve dosadašnje rekorde, a takmičari se bore za nagradu od 1000 evra

  • 3
Takmičenje u ležanju Foto: Rina

U crnogorskom selu Brezna još od 18. avgusta traje takmičenje u ležanju na koje se prijavio 21 takmičar, a sada ih je ostalo troje koji se bore za nagradu od 1000 eura. Začetnik ideje ovog takmičenju Mićo Blagojević tvrdi da je ove godinetakmičenmje oborilo sve rekorde, prenosi Jutarnji list.

"Ovo je sad već 11. godina. Pokušali smo taj mit da su Crnogorci lenji okrenuti na šalu i predstaviti ga na duhovit način. Prve godine smo mislili da će takmičenje trajati kraće, pa je onda trajalo 36 sati, pa 52, pa su se onda pravila malo promenila da ima pauza svakih osam sati za WC koja traje 10 minuta. Rekord je bio 117 sati, međutim ove godine su premašili sve rekorde. Već je prošlo više od mesec dana", rekao je Blagojević. Blagojević je dodao da očekuje nagodinu da će ovo takmičenje biti praćeno kamerama.

Među onima koji su došli do ove faze takmičenjja je 23- godišnja kozmetičarka iz Nikšića Lidija Marković.

"Došla sam da uživam, da odmorim. Trudim se da pobedim", započela je, a onda i uputila pozdrave.

"Pozdrav za ove koji misle da se ne kupamo. Evo ovde kupke i losioni za telo. Samo nek‘ oni misle i neka malo vode svoj život”, poručila je.

Ističe kako nije u takmičenju zbog novca. Naime, Lidijini roditelji dolaze svakog dana i nude joj 1000 eura samo da ustane. Ipak, ona ima svoj motiv.

"Nisam zbog toga tu, već da pobedim. Ovo je psihološka igra. Novac nikako”, kaže.

"Ja sam mislila da će ovo trajati čak do 6,7 dana, a ja sam već tu 21, a kao da sam juče legla. Odlično. Jedva čekam da padne noć, puštamo muziku i plešemo ležeći”, priča svoje iskustvo 21. dana takmičenja, a sada su proslavili 1000 sati ležanja.

Rekord od 1000 sati ležanja

Lidija je svoje iskustvo dijelila i dalje za emisiju Jutro na Prvoj.

"Nije uopšte naporno. Nisam se još odmorila i ne planiram ustati. Ništa nije teško. Ovde sam došla da odmorim i stvarno uživam. Sinoć smo posle ponoći proslavili hiljdau sati. Počeo je 43. dan. Ne osećam da toliko ležim. Ja nemam konkurenciju”, rekla je, pa objasnila pravila takmičenja po kojima je sve dozvoljeno, samo je važno da leže.

"Svakih osam sati ustanemo, imamo pauzu 15 minuta. Prvu pauzu u 10 ujutro koristim za tuširanje, drugu u 18 sati koristim za pranje kose, a onda se vraćam u krevet sušiti kosu. Sve uspem ležeći. Pauzu poslee ponoći iskoristim za treniranje. Tada koristim priliku da što više trčim”, objasnila je svoje iskustvo.

(Telegraf.rs)

Video: Najbesposleniji pobeđuje! Zavirite na ovogodišnju Olimpijadu lenjih u Crnoj Gori

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA