Vreme čitanja: oko 2 min.

Raspisana poternica za sinom HDZ-ovca, akterom ogromne afere : "Svaka glava lako pada, metak kada zaluta"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izdat je evropski nalog za hapšenje sa merom "uhapsiti i izručiti" zbog krivičnog dela pretnje

  • 0
Interpol Foto: Shutterstock

Raspisana je poternica za Filipom Mihalićem, nezvanično saznaje portal 24sata.hr.

Za glavnim akterom afere koju je razotkrio taj portal izdat je evropski nalog za hapšenje s merom "uhapstii i izručiti" zbog krivičnog dela pretnje. Kako javlja 24sata.hr, iz policije im je rečeno da ne mogu da daju više informacija jer je istraga u toku.

Podsetimo, 24sata su nakon višemesečne istrage otkrila kako je Filip Mihalić (24), sin bivšeg zastupnika HDZ-a, a i sam HDZ-ovac, osuđen 2020. za falsifikovanje novca. Trenutno je pod istragom policije i PNUSKOK-a zbog sumnje u falsifikovanje kovid testova, a u slučaj je uključen i Interpol.

Filip je preko svoje firme "Buryen" u početku uvozio originalne kineske testove "Xiamen Boson Biotech", ali se u drugoj polovini prošle godine prebacio na drugu vrstu biznisa.

Sumnja se da je uvozio falsifikate iz jedne turske fabrike, a zatim ih raspačavao po Hrvatskoj i EU. Filipova firma do pandemije nije imala gotovo nikakvih prihoda, a zatim je ubrzano akumulirala milione evra, između ostalog i na izdašnim poslovima s državom. Istrage su i dalje u toku.

Pre nekoliko meseci 24sata.hr je objavio smo niz materijalnih dokaza koji upućuju na sumnje koje istražuje PNUSKOK, a koji uključuju svedočenja studenata koji su prepakirali testove u varaždinskom skladištu, te svedočenja ljudi koji su imali direktan uvid u istanbulsku fabriku u kojoj su se, kako se sumnja, proizvodili falsifikati.

Mihalić je proteklih sedmica bio aktivan na Instagramu, a u jednoj objavi fotografisao je unutrašnjost BMW-a, uz stihove "Svaka glava lako pada, metak kada zaluta". Tagovao se u Ljubuškom.

Inače, radi se o pesmi Darka Lazića, Vojaža i Raste u kojoj se, između ostalog, peva: "Eropol, Interpol, jure nas, držimo monopol", te "Javiše mi kumovi da spremna im je osveta, iz UKP-a (uprave kriminalističke policije) po ključ BMW-a, banda u terenac, za pojasom tetejac..."

Od objave prvog teksta o ovoj temi struktura "Buryena" se korenito promenila, skladište u kojem su se prepakirali testovi je ispražnjeno, skinute su oznake s porodične kuće koja je predstavljala sedište veleprodaje, a od potencijalnih svedoka u Hrvatskoj i Turskoj se zahteva ćutanje. Nekima se preko posrednika i pretilo.

U međuvremenu, protiv Filipa su podnete i prijave za krivična dela nametljivog ponašanja, pretnje i sprečavanja dokazivanja.

(Telegraf.rs)

Video: Momak uleteo i sprečio katastrofu: Kamion se kretao bez kontrole

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA