Vreme čitanja: oko 1 min.

Kidnapovali tinejdžerku iz kuće verenika: Policija privela dvojicu muškaraca, evo gde su hteli da je odvedu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hteli su da je vrate u Makedoniju

  • 0
Hrvatska bomba uviđaj policija Foto: Tanjug/HINA/DAMIR SENČAR

Istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu odredila je jednomesečni pritvor H.N. (57) i H.A. (38), koji se sumnjiče da su prošlog ponedeljka protivpravno oduzeli slobodu jednoj 18-godišnjoj devojci na području  Novog Zagreba kako bi je sprečili u ljubavnoj vezi.

Kako se saznaje u sudu, ovom dvojcu je određen jednomesečni istražni zatvor zbog rizika od uticaja na svedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Policija je, ne navodeći njihov identitet, precizirala da se dvojica sumnjiče da su u jutarnjim satima 2. oktobra došli na adresu u Novom Zagrebu, gde je 18-godišnjakinja, koja je član porodice osumnjičenog 57-godišnjaka. Mediji su ranije preneli da je osumnjičeni 57-godišnji stric 18-godišnje devojke, koja je angažovala 38-godišnjeg muškarca radi lišenja slobode njegove rođake, piše Index.hr-

Hteli su da je vrate u Makedoniju

Nakon ulaska u stan, navodi policija, dvojac je izvukao 18-godišnjakinju i nasilno je doveo do automobila gde su je gurnuli na sedište iza suvozača. Potom su 18-godišnjakinju odvezli do njenog mesta stanovanja, ograničavajući joj slobodu kretanja i ne dozvoljavajući joj da napusti to područje, a zatim je ponovo naterali u vozilo i odvezli u restoran u Remetincu.

Po dolasku u lokal, 57-godišnjak je naredio 18-godišnjakinji da izađe iz vozila i sedne u drugi parkirani automobil, nakon čega su je odvezli do stana 38-godišnjakinje, a sve u cilju spreči ljubavnu vezu između 18-godišnjakinje i njenog mladića. Mediji su preneli da je njihov cilj bio da vrate devojku u Severnu Makedoniju.

Po obavljenom kriminalističkom istraživanju, policijski službenici su osumnjičene muškarce odveli u pritvor, dok su u Opšinskom kaznenom državnom tužilaštvu u Zagrebu podneli posebnu prijavu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA