≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Invazija buba koje ujedaju noću krenula sa 14. sprata: Pošast iz Francuske stigla i do Hrvatske

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslednja invazija je zabeležena u Parizu, a sa dolaskom sve više turista, problem se javio i u Hrvatskoj u jednom riječkom neboderu

  • 9
Osip, ujed stenice, dete, dečak Foto: Tuomas Lehtinen / Alamy / Alamy / Profimedia

Stanovnici jedne zgrade u Rijeci požalili su se na problem sa stenicama, a invazija je krenula sa 14. sprata.

Najezda stenica evidentna je u mnogim evropskim gradovima, te vlasti tih zemalja čine sve što je u njihovoj mogućnosti da suzbiju ove insekte. Poslednja invazija je zabeležena u Parizu, a sa dolaskom sve više turista, problem se javio i u Hrvatskoj u jednom riječkom neboderu.

- Deca imaju po 30 uboda, po celom telu. Ne mogu da se vide golim okom po danu, izlaze samo noću. Našli smo ih u dnevnoj sobi, dečjoj sobi, čak ispred ulaznih vrata i u hodniku. Znači da šetaju po zgradi, jer stižu do 13. i 14. sprata. Zvala sam za dezinsekciju, ali su rekli da ih ne vide. Zvala sam i Nastavni zavod za javno zdravlje, sanitarnu inspekciju, gradske predstavnike - rekla je očajna Renata, stanovnik zgrade koja ima ozbiljan problem sa stenicama.

Renata sa suprugom i njihovo dvoje dece živi u stanu u Rijeci, a zbog stenica ne mogu spavati. Takođe, fizički izgled im je narušen, pa je deci neugodno da idu u školu sa takvim ugrizima.

- Rekli su mi da one ne skaču, već da hodaju, ali to nam puno ne znači. Leglo je, navodno, na 15. spratu, ali je sve počelo na 14. spratu gde su pre pola godine boravili stranci - rekla je Renata.

Iz kompanije za deratizaciju i dezinsekciju su rekli da će problem biti rešen, ali da je potrebno vremena jer se čisti jedan po jedan stan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srecko Sojic

    12. oktobar 2023 | 11:04

    Vidim javljaju se " strucnjaci". Kada covjek uoci stjenice u ne daj Boze svom stanu treba ocekivati veliki financijski trosak i nemogucnost stanovanja u istom duze vremena. Svi koji tvrde suprotno nemaju pojma o cemu govore. O cemu se radi? Pozeljno bi bilo baciti sav namjestaj ili bar tapecirani,madrace,posteljinu,odjecu... Stan ne mozete raskuziti sami vec to treba odraditi specijalizirana tvrtka . To je skup sport koji se provodi tretiranjem minimalno 3 puta u mjesec dana. I za to vrijeme ne mozete ziviti u stanu. Ovi u Rijeci su ga nahebali posteno. Sve zgrade imaju zajednicke vertikale od vodovodnih cijevi,prirodne ventilacije... ako su se stjenice toliko razmnozile da se krecu tim putem neka im je Bog u pomoci. I njihovom novcaniku takodje.

  • Rade

    12. oktobar 2023 | 10:28

    Ljudi ove bude su jezive. Doživeo sam pakao, tri stana sam promenio u Moskvi. Ne može da se iskoreni, nije moguce. Nikome za poželeti da ga snadje ovaj košmar

  • Milorad

    12. oktobar 2023 | 08:52

    A danju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA