Vreme čitanja: oko 1 min.

"Satima smo putovali": Na stotine vernika dočekalo srskog patrijarha Porfirija u Podorici

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 1
Hram Foto: RINA

Na stotine vernika dočekalo je partrijaha srpskog Porfirija isped sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Okupljeni građani stigli su iz svih krajeva Crne Gore kako bi pozdravili starešinu Srpske pravoslavne crkve.

- Stigli smo iz Pljevalja, čekali smo da prođe i blokada puta od Nikšića do Podgorice, ništa nam nije bilo teško, kako bi dočeklali patrijarha Porfirija, rekao je Radovan.

Osim velikog broja verujućig građana, patrijarha je unutar sabornog hrama dočekao i sam vrh crnogorske političke scene.

- Tu su Slaven Radunovic potpredsjednik NSD, Jole Vučurovic poslanik ZBCG, predsjednik Opstine Berane Vuko Todorovic, predsjednici skupština opština Herceg Novi i Danilovgrad, Ivan Otović i Veljo Djokovic, ministar zdravlja Dado Scekic, predsjednik Opstine Zeta, Mišo Asanovi, predsjednica podgorickog parlamenta Jelena Borovinic Bojovic i predsednik opštine Nikšić, Marko Kovačević, potvrđeno je za RINU.

Osim crnogroskih političara u sabornom hramu u Podgorici su i Boško Obradović, lider Dveri i Milica Đurđević Stamenkovski, ispred stranke Zavetnici.

U nedelju, 15. oktobra, u 9 časova patrijarh Porfirije će predvoditi svetu liturgiju, uz sasluženje više arhijereja SPC, kao i mitropolita Krfa, Paksona i Diapontijskih ostrva Nektarija, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA