Vreme čitanja: oko 2 min.

Učenik koji je pucao na nastavnika u Lukavcu nastavlja školovanje: Otac pušten iz pritvora

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otac je pušten iz pritvora, uz mere zabrane

  • 0

Ocu dečaka iz Lukavca koji je 14. juna pucao u nastavnika Nedima Osmanovića u prostorijama Osnovne škole "Lukavac Grad", Opštinski sud u Lukavcu ukinuo je pritvor u kojem je boravio tri meseca, i odredio mu mere zabrane, potvrđeno je za Avaz iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

"Osumnjičeni Ž. M. u pritvoru je boravio tri meseca, nakon čega ga je Opštinski sud Lukavac pustio iz pritvora, i određene su mu mera zabrane, obaveznog javljanja jednom sedmično u nadležnu policijsku upravu i zabrana sastajanja s određenim osobama. Ove mere su krajem septembra produžene za još dva meseca", naveo je za Avaz portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Dodao je da je istraga protiv oca u toku i da je osumnjičen za krivična dela zapuštanje ili zlostavljanje deteta ili maloletnika i neovlašćeno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih delova za oružje iz Zakona o oružju i municiji TK.

Kako dečak u vreme izvršenja krivičnog dela nije navršio 14 godina, tako daljnje postupanje prema njemu nije u nadležnosti Tužilaštva, niti mu Sud može izreći bilo kakvu odgojnu ili drugu meru.

Brigu o dečaku preuzeo je Centar za socijalni rad Lukavac. Prema rečima direktorke Amire Hodžić, dečak je još u medicinskoj ustanovi.

"Dečak je još na lečenju u zdravstvenoj ustanovi. Ostaće, sigurno, još neki period, nakon toga ćemo raditi procenu o eventualnom daljnjem zbrinjavanju, nakon što dobijemo informaciju od zdravstvenih radnika u tom pravcu", rekla je za Avaz Amira Hodžić, direktorka Centra za socijalni rad Lukavac.

Ona je rekla da se čeka da se vidi šta će struka reći o njegovom opštem zdravstvenom i mentalnom zdravlju

"Pa ćemo videti šta će biti dalje u vezi s roditeljstvom, trebaće vremena, još je rano za donošenje konačne odluke", kaže Hodžić.

Dečak je, kako je objašnjeno, završni razred osnovne škole i priprema se za polaganje.

"Nastavio je školovanje na prilagođen način, tako da će se pripremati za polaganje nastave. Ima knjige i sprema se za polaganje", navodi direktorica Hodžić.

Dečak je, kako se sumnja, ispalio četiri hica, od kojih je jedan pogodio nastavnika Nedima Osmanovića u vrat. Pucao je po učionici, a vatru je najpre otvorio kroz vrata. Nikoga od učenika nije ranio, nakon čega se dao u beg. Nastavnik je s teškom i po život opasnom ustrelnom povredom u predelu vrata hospitalizovan u UKC-u Tuzla, gde je odmah operisan.

S obzirom na to da dečak u vreme događaja nije napunio 14 godina, prema zakonu, ne može krivično odgovarati. Reč je o dečaku koji je poznat po nasilnom ponašanju, zbog čega je i izbačen iz škole pre nekoliko meseci, ali, kako je reč o maloletnoj osobi, policija nije mogla da reaguje.

Pištolj iz kojeg je dečak upucao nastavnika registrovan je na njegovog pokojnog dedu, ali ga otac nije predao nadležnoj policijskoj stanici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA