Vreme čitanja: oko 1 min.

Kod uhapšenih navijača u Osijeku nađeno zabranjeno oružje i pirotehnika: Nakon utakmice pevali ustaške pesme

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od 12-orice uhapšenih, juče su četvorica dovedena na Opštinski sud u Odeljenje za prekršajni postupak, dok dovođenje preostalih nastavlja tokom dana

  • 0
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Kod 12 uhapšenih hrvatskih navijača pretresom je pronađeno i oduzeto više komada zabranjenog oružja, zatim veću količinu pirotehničkih sredstava, oznake sa obeležjima mržnje, opasna sredstva i sredstva pogodna za napad i nanošenje povreda, saopštile su policijske uprave vukovarsko-sremska i osiječko-baranjska.

Vezano uz pronađene i oduzete predmete, navodi se, kriminalističko istraživanje nastavljaju policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-sremske.

Od 12-orice uhapšenih, juče su četvorica dovedena na Opštinski sud u Odeljenje za prekršajni postupak, dok dovođenje preostalih nastavlja tokom dana.

Oni su, kako je saopšteno, uhapšeni juče u Osijeku i Vinkovcima zbog incidenta na nedavnoj fudbalskoj utakmici Hrvatske i Turske.

Podseća se da su oni u završnici prvog poluvremena pevali ustašku koračnicu koja glasi:

"Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA