Vreme čitanja: oko 2 min.

Goran pijan izazvao nezgodu, pa pobegao iz smrskanog vozila: "Stradale su dve sestre, bile su divne"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sumnja se da je Goran J., koji je bio pod uticajem alkohola, vozio velikom brzinom na deonici gde je ograničenje 30 na sat

  • 0
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Mesto Prugovo u Hrvatskoj sinoć je zavijeno u crno nakon što su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći poginule dve sestre A. B. (36) i A. B. (55).

Nesreća, u kojoj su učestvovala tri vozila, dogodila se oko 20 časova, a hrvatski mediji prenose da je Goran J. (47), koji se sumnjiči da je skrivio nesreću pod uticajem alkohola, pešice pobegao sa mesta nesreće.

Nakon nešto više od sat vremena od nesreće, dok je policija na obavljala uviđaj, odbegli vozač lociran je u svojoj kući. Bilo je oko 21.20 sati kad su mu policajci, naoružani do zuba, pokucali na vrata. Iako je vrata zaključao i odbijao da izađe, pritom se oglušujući na policijske naredbe, interventni policajci su mu na silu upali u kuću.

I tada je Goran, kako piše Jutarnji, odbijao da posluša policiju, zbog čega su bili primorani da upotrebe sredstva prisile. Odmah je podvrgnut alkotestu, koji je pao, pa je prenoćio u splitskoj bolnici na trežnjenju, a kako su mu ujedno utvrđene povrede u vidu frakture grudne kosti, na kraju je hospitalizovan zbog teških povreda.

Kada bude otpušten iz bolnice, 47-godišnjaka će preuzeti splitska policija kako bi nad njim sprovela istraživanje i krivično ga prijavila za izazivanje saobraćajne nesreće sa dvostrukim smrtnim ishodom, kao i za bekstvo s mesta nesreće.

"Kad smo saznali za nesreću, ostali smo zatečeni. Poginule sestre bile su predivne osobe, iz divne porodice. Njihovi roditelji imaju još dece, ali ovo će ih dotući. Obe su bile jako vredne, radile su u Splitu za dve poznate firme. Ono što nas najviše rastužuje jeste činjenica da su poginule bile jako oprezne u saobraćaju, a poginule su zbog osobe koja je očito sjesno sela pijana za volan ne mareći za druge", rekla je za Jutarnji meštanka Prugova.

Drugi komšija poginulih sestara kaže da su bili na mestu tragičnog događaja kako bi zapalili sveće.

"Pločnik je sav išaran tragovima guma i prepun razbijene plastike. Bila je čak i tablica automobila  na travnjaku, samo ne znam jel‘ to od sestara ili od muškarca koji je nesreću skrivio. Sudeći prema svemu, vozač koji je skrivio nesreću naišao je jako velikom brzinom, a tu je ograničenje, kao što se može videti na znaku, 30 km/h zbog radova. Bolje mi je da ćutim što se njega tiče. Dovoljno je samo reći da je bilo pitanje vremena kad će se ovakvo nešto dogoditi i da njegova deca nisu zaslužila da sada ovo sve proživljavaju jer ovakva tragedija, kad se skrivi, zna se da je za zatvor", priča komšija stradalih žena.

Prema poslednjim informacijama, do nesreće je došlo kada se 47-godišnjak, vozeći kombi Mercedes zabio u zadnji deo "Punta" u kojem su bile sestre i u tom je trenutku iz suprotnog smera naišla Dacia Duster.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA