Vreme čitanja: oko 1 min.

Radnica pala sa merdevina dok je slagala robu: Moraju da joj plate 10.000 evra odštete

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povređena žena svedočila je na sudu kako se "prilikom slaganja robe morala popeti na visoke merdevine

  • 0
Merdevine, Sujeverje, hodanje prolaz ispod merdevina, baksuz, losa sreca Foto: Shutterstock

Sud je nepravosnažno dodelio odštetu od 8.400 evra i 1.500 evra troškova postupka. Dakle, gotovo 10.000 evra.

U presudi se navodi kako je žena krajem maja "pretrpela povredu na radu kad je kao radnica u jednoj trgovini pala s merdevina na pod dok je u skladištu prodavmice slagala kutije na policu", prenosi portal Danica.hr.

U firmi gde se nezgoda dogodila navode kako je radnica sama kriva za pad.

Klimave merdevine

“Radnica je slažući kutije na police izgubila ravnotežu na merdevinama, što se dogodilo propuštanjem ulaganja dužne pažnje u obavljanju radnih zadataka, pa je kao uzrok povrede navedena viša sila“, kaže poslodavac.

Povređena žena svedočila je na sudu kako se "prilikom slaganja robe morala popeti na visoke merdevine te joj je koleginica dodavala kutije i kad je htela robu da stavi na policu, kutije su je prevrnule i pala je na leđa”.

Kaže kako su se u skladištu služili limenim meredvinama u klimavom stanju, visine oko metar i pol. Po nalogu šefice slagala je robu na zadnju policu, iako joj je poznato da je to zabranjeno, a pala je upravo u trenutku kad je stavljala kutije na tu zadnju policu.

Koleno i zglob

Nakon pada je hospitalizovana, bila je na bolovanju godinu i po, noga joj je bila fiksirana, bila je onemogućena u obavljanju svakodnevnih kućnih poslova. Usled povrede pukli su joj ligamenti te je podvrgnuta operativnom zahvatu, a tokom leta išla je na fizikalne terapije.

Medicinski veštak naveo je da je "pacijentkinja dobila nestabilnost levog kolena zbog prednjeg istegnutog ligamenta kolena, usled čega je operisana, čime se popravila stabilnost levog kolena, ali ne u potpunosti”. Takođe joj se razvilo smanjenje pokretljivosti desnog zgloba.

Sudija je zbog toga poslodavcu iz Donjeg Stupnika, naložila da bivšoj radnici isplati oko 10.000 evre odštete i troškova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA