Vreme čitanja: oko 1 min.

Maloletnici pretukli osnovca, dečak završio u bolnici: Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja u Hrvatskoj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nezvanično se saznaje da pretučeni dečak dolazi iz pazinske osnovne škole i da je učenik osmog razreda. Nakon napada s majkom je otišao u hitnu, odakle je upućen na lečenje u bolnicu na Kantridi

  • 0
Vršnjačko nasilje, škola, učenici, tuča Foto: Shutterstock

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se u Hrvatskoj, i to ponovno u Istri. Ovog puta incident se dogodio u Pazinu, javlja HRT.

Službenih informacija nema previše s obzirom na to da su svi uključeni u slučaj maloletnici. HRT je službeno iz policije saznao da su primili prijavu da se juče oko 8.30 u jednoj od glavnih ulica u centru Pazina dogodio slučaj vršnjačkog nasilja. Kažu i da su dvojica maloletnika pretukla jednog maloletnika. Dodali su da je istraga u toku, te da je to sve što u ovom trenutku mogu da potvrde.

Pretučeni učenik hospitalizovan

Ekipa HRT-a uspela je do dođe do direktorke strukovne škole i gimnazije Jurija Dobrile koja je potvrdila da jedan od napadača dolazi iz te škole. Potvrdila je da je upoznata s detaljima napada, ali zbog zaštite interesa dece ni sa čime neće izlaziti u javnost bez koordinacije s merodavnim službama.

Nezvanično se saznaje da pretučeni dečak dolazi iz pazinske osnovne škole i da je učenik osmog razreda. Nakon napada s majkom je otišao u hitnu, odakle je upućen na lečenje u bolnicu na Kantridi.

Napadač udaljen s nastave

"Juče ujutru dobili smo informaciju od same majke deteta i dečaka koji je bio s njom da se dogodio incident ovde na šetalištu pre početka nastave. Oni su imenovali učenika naše škole i nakon toga su se uputili na hitan prijem. Mi smo odradili razgovor s učenikom, s roditeljima, prijavili svim drugim nadležnim institucijama o tom nemilom događaju. Donela sam rešenje o udaljavanju učenika iz odgojno-obrazovnog procesa dok ne izrečemo pedagošku meru srazmerno pravilniku", rekla je direktorka Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Suzana Poropat-Božac.

(Telegraf.rs)

Video: Incident u centru Čačka, presečena gasovodna cev: Snimak sa lica mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA