Vreme čitanja: oko 2 min.

Radeta napadač čekao u kladionici: Znao je gde se Trajkovski kreće, ovo su detalji pucnjave u tržnom centru

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veruje se da je napadač imao "šaptača" u tržnom centru

  • 0
Rade Trajkovski kriminalac Foto: Međunarodna poternica

Policija Severne Makedonije i dalje traga za napadačem koji je u utorak 24. oktobra ispalio više od deset hitaca u Radeta Trajkovskog i njegovog druga (23) u tržnom centru East Gate u Skoplju.

Trajkovski i mladić, kojeg zovu Kolumbo, izrešetani su u trenutku dok su bili na pokretnim stepenicama. Napadač, koji je bio u beloj dukserici i sa kačketom, potom je mirno išetao iz objekta i već gotovo 48 sati se o njemu ništa ne zna.

Prema nezvaničnim saznanjima, sumnja se da muškarac u beloj dukserici nije bio jedini povezan sa pucnjavom koji se u utorak nalazio u tržnom centru i spremao sačekušu.

Naime, Trajkovski i mladić koji su upucani, redovno su dolazili u teretanu u tom tržnom centru. Sumnja se da je neko obavestio napadača kada su žrtve izašle iz teretane i krenule ka parkingu. Napadač je, veruje se, čekao u kladionici da dobije signal da krene u akciju.

Navodno postoje fotografije napadača kako sedi u stolici, sa sve kačketom, u duksu koji ima veliki džep sa prednje strane.

Nakon što je dobio dojavu da su žrtve u pokretu, naglo je napustio kladionicu, a kada su Trajkovski i njegov prijatelj sišli do prizemlja i krenuli pokretnim stepenicama u garažu, prišao im je i upucao ih otpozadi, dok žrtve nisu imale gde da pobegnu.

Napadač je ispalio ceo šaržer u žrtve, a potom je istrčao iz tržnog centra. Na lice mesta su brzo stigle policijske i lekarske ekipe, koji su ranjene mladiće hitno prevezle u bolnicu. Kolumbo je iste večeri operisan, a danas bi trebalo da ima još jednu operaciju.

Prema nezvaničnim informacijama obojica su zadobili prostrelne rane grudnog koša i stomaka.

"Istorija jednog od upucanih i konflikti sa kojima se dovodi u vezu govore da je u pitanju obračun kriminalnih grupa", naveli su iz policije.

Podsetimo, Trajkovski se ranije dovodio u vezu sa ubistvom fudbalera Martina Januševa. On je tada pobegao u Srbiju, odakle je izručen Severnoj Makedoniji. Međutim, protiv njega nikad nisu pronađeni dokazi i nikad nije procesuiran zbog ovog slučaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA