Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukrajinski helikopter sleteo kod Karlovca, sve službe na nogama, a kraj priče je - neverovatan!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meštani odmah pozvali policiju

  • 6

Na blatnjavom putu koji vodi na jednu od njiva farme Šumbar u vlasništvu PPK Karlovac odnosno Grupe Pivac danas oko podneva "parkirao" se skupoceni helikopter "Robinson R66 Turbine", javlja "Jutarnji list".

Meštani koji su putovali prema selu Rečica iz Karlovca ili obrnutim smerom, gledali su ga u čudu. Netko je primetio registracijske oznake UR-HAA, te pravilno zaključio da je oznaka - ukrajinska. Možda su baš zato pozvali policiju. Pilotu ni posadi ni traga ni glasa.

Na licu mesta intervenisali su kriminalistički inspektori PU karlovačke i druge službe zadužene za nacionalnu bezbednost, ali i sigurnost vazdušne plovidbe. Policijska traka je povučena kako se niko ne bi približavao za sada "nepoznatom letećem objektu".

Ali, mesta panici nema, jer kako saznaje "Jutarnji" u pozadini se odigrava jedna pomalo bizarna priča.

Vlasnik ove letelice je jedan imućni Ukrajinac koji je poželio da malo uživa u lovu. Živi li u Italiji ne može se proveriti, ali ono što se zna jeste da je iz Italije danas leteo u Zagreb, te je taj let bio uredno prijavljen. Tamo je navodno natankao gorivo, a onda se bez ikakve prijave, javljanje i dozvole zaputio prema Karlovcu, tu sleteo i sa društvom koje ga je čekalo zaputio u lov na divlje svinje. Lov je navodno organizovala jedna agencija koja se bavi lovnim turizmom.

Kako "Jutarnji" saznaje, njemu se neće desiti ništa strašno, ali ga čeka ga "masna" kazna, koja njemu ne bi trebalo da predstavlja problem, s obzirom na to da je letelica kojom je stigao novijeg datuma i da vredi oko 1,5 miliona dolara.

(Telegraf.rs)

Video: Čuvarke tradicije: Majstorke pustovanja Srbije i BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tt

    27. oktobar 2023 | 18:06

    Šta je čudno? Pa uglavnom se bogati Ukrajinci baškare po Evropi i svetu. Siromašni su, naravno, u uniformama na frontu. I to nije pravilo samo za Ukrajinu. Tako je svugde pa i kod nas. Primer je i Nikola Pašić (i sin).

  • Vodolijax

    27. oktobar 2023 | 19:55

    Da nije I Zelenski sa njm.....da bar negde iskoristi onu maslinasto zelenu majicu koju fura od početka rata ......pošto stalno šmrče i rokće dok drži monologe u svakodnevnim obraćanjima narodu i svetu u sigurnosti svoje fotelje........

  • Daca

    27. oktobar 2023 | 19:41

    Ha ha još samo da poverujemo u ovu laž.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA