Vreme čitanja: oko 1 min.

Kamiondžija na granici sa BiH dva puta pokušao da podmiti istog carinika

Vreme čitanja: oko 1 min.

U saobraćajnu dozvolu umetnuo 50 evra

  • 1
vozač kamiona Foto: Pixabay

USKOK je pred Županijskim sudom u Osijeku podigao neposrednu optužnicu protiv 59-godišnjeg državljanina Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji se tereti da je prošle srede, na graničnom prelazu Stara Gradiška, u dva navrata pokušao da podmiti carinika.

Tužilaštvo je preciziralo da 59-godišnjaka tereti da je pri izlasku iz Hrvatske u BiH, upravljajući teretnim vozilom, rekao carinskom službeniku kako nema ništa da prijavi jer vozi korišćenu odeću, te mu je predao saobraćajnu dozvolu u koju je umetnuo 50 evra, govoreći mu da je to za piće.

Međutim, carinik je vozaču vratio saobraćajnu dozvolu i novac, pa pregledao teretni prostor vozila u kom je pronašao veću količinu etiketirane odeće za koju nije bila podneta carinska deklaracija.

Kako bi odvratio carinika od carinske kontrole, 59-godišnjak je zatražio od njega da mu ne pravi probleme govoreći da je već "rešio bosansku stranu", pri čemu je saobraćajnu dozvolu sa 150 evra predao cariniku, a koji ga je zatim prijavio policajcima na graničnom prelazu.

(Telegraf.rs)

Video: Zapalio se autobus na Brankovom mostu: Snimak vozila koje gori, dok se crni dim nadvija nad gradom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sexo

    28. oktobar 2023 | 07:06

    Da si stavio 500€ ne bi sada bio u novinama, 50€ moze kada voziš pilovne izlizane gume, pa nije carinik levat vidis da ima je najlosije auto u smjeni 10.000€

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA