Vreme čitanja: oko 2 min.

Ćerku (14) prisiljavali da prosi i krade, s tim novcem kupovali kuće? Očuh u bekstvu, ima srpsko državljanstvo

Vreme čitanja: oko 2 min.

Devojčica je policiji ispričala da su roditelji novac koji je dobila prosjačenjem ulazili u nekretnine širem Hrvatske i BiH. Kada bi odbila da prosjači ili krade majka i očuh su ju tukli kablovima i kaiševima

  • 0
tužna devojčica Foto: Pixabay

Majka 14-godišnje devojčice uhapšena je zbog sumnje da je zajedno sa svojim suprugom, detetovim očuhom, godinama tukla ćerku i prisiljavala je da prosjači ili krade. Sve je otkriveno nakon što je devojčica pobegla iz kuće u okolini Zagreba.

Sve je počelo kada je devojčica imala 12 godina, a majka i očuh su pod istragom zbog sumnje u trgovinu ljudima.

Devojčicu su navodno prisiljavali da prosjači i krade u brojnim zemljama, poput Španije, Italije, Francuske… Za to vreme devojčica nije išla u školu, nije imala zdravstveno osiguranje i morala je da čuva mlađu braću i sestre.

Horor je trajao dve godine dok devojčica nije uspela da pobegne iz kuće u okolini Zagreba gde su je roditelji skrivali zajedno s ostalom decom, piše N1. U pitanju je, kako navode, vila u okolini Zagreba koju, kako se sumnja, osumnjičeni par nije stekao na legalan način.

Nakon što je slučaj prijavila, policija je upala u kuću gde je zatečena majka devojčice. Budući da je u drugom stanju kazala je policajcima da joj je loše i da se boji spontanog pobačaja. Prevezena je bolnicu gde je zadržana na lečenju. Čim joj zdravstveno stanje bude dopuštalo biće prebačena u istražni zatvor koji joj je Županijski sud u Zagrebu odredio na zahtev tužilaštva.

Istražni zatvor određen je i njenom mužu koji je uspeo da pobegne pre upada policije u kuću. Budući da ima državljanstvo BiH i Srbije za njim bi uskoro trebalo da bude raspisana poternica.

Devojčica je u svom iskazu navela da joj je majka jednom ošišala kosu i obrijala obrve. Nakon toga joj je rekla da ode u policiju i prijavi da ju je neko napao. Ona to nije učinila. Ispričala je da su roditelji novac koji je dobila prosjačenjem ulazili u nekretnine širem Hrvatske i BiH. Kada bi odbila da prosjači ili krade majka i očuh su ju tukli kablovima i kaiševima.

Nakon što se saznalo za ovaj strašan slučaj dete je oduzeto porodici i smešteno u sigurnu kuću. Iz porodice su izuzeta i ostala deca.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA