Vreme čitanja: oko 1 min.

Broker uzeo 20.000 evra na štetu 5 klijenata u Nikšiću: Podneta krivična prijava protiv njega

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sumnja se da je on na tržištu kapitala nezakonito raspolagao, odnosno trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) pet klijenata ovog društva, a sve bez njihovog znanja i naloga

  • 0
U susret inovacijama Foto-ilustracija: Shutterstock

Protiv ovlašćenog brokera podneta je krivična prijava jer se sumnja da je zloupotrebom položaja u Nikšiću protivpravno pribavio preko 20.000 evra.

Policijski službenici Regionalnog centra bezbednosti "Zapad", Odeljenja bezbednosti Nikšić podneli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću krivičnu prijavu protiv lica koje se sumnjiči za pet krivičnih dela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na štetu pet lica.

Naime, intenzivnim aktivnostima nikšićke policije identifikovan je ovlašćeni broker u jednom investicionom društvu u Nikšiću M.Ž. (41) koji je, kako se sumnja, izvršio pet

krivičnih dela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na štetu pet lica i tom prilikom za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 20.254 evra, navodi se u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

Sumnja se da je M.Ž. izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret na način što je na tržištu kapitala nezakonito raspolagao, odnosno trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) pet klijenata ovog društva, a sve bez njihovog znanja i naloga, te je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u pomenutom u iznosu.

U koordinaciji sa nadležnim državnim tužiocem, policijski službenici Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminala preduzeli su niz mera i radnji iz svoje nadležnosti, te prikupili potrebna obaveštenja od oštećenih lica i pribavili dokaze na osnovu kojih je i podneta krivična prijava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA