Vreme čitanja: oko 1 min.

Udružili se Srbin, Bosanac, Slovenac i dvojica Hrvata, pa pohapšeni: Krijumčarili Kineze iz BiH u Hrvatsku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Optužnicom su obuhvaćena petorica okrivljenih koji imaju od 27 do 70 godina * 70-godišnji državljanin BiH, 46-godišnji državljanin Slovenije, 37-godišnji državljanin Srbije i dvojica hrvatskih državljana od 27 i 36 godina

  • 2
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

USKOK (Hrvatski Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala) je, nakon sprovedene istrage, pred osječkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv petorice okrivljenih koje tereti da su za novac krijumčarili kineske državljane iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, navodi Hina.

Tužilaštvo je izvestilo da su optužnicom obuhvaćena petorica okrivljenih od 27 do 70 godina, dok je brodsko-posavska policija ranije izvestila kako za krijumčarenje sumnjiče 70-godišnjeg državljanina BiH, 46-godišnjeg državljanina Slovenije, 37-godišnjeg državljanina Srbije i dvojicu hrvatskih državljana od 27 i 36 godina, prenosi Jajce online.

USKOK je precizirao da optužnicom tereti okrivljene da su se od početka aprila do 10. maja ove godine povezali u zajedničko delovanje s više nepoznatih osoba iz BiH radi ilegalnog prebacivanja većeg broja kineskih državljana iz BiH u Hrvatsku, uz dogovorenu novčanu naknadu.

Prema USKOKU, osumnjičeni su se 10. maja, u vreme dogovoreno s osobama iz BiH, dovezli svaki zasebnim vozilom na obalu Save u blizini Slavonskog Broda, gde su osobe iz BiH čamcima van graničnog prelaza prebacile 14 kineskih državljana iz BiH u Hrvatsku.

Potom je 70-godišnjak u automobil preuzeo pet Kineza, a 46-godišnjak još četiri pa su se uputili prema Zagrebu. Pritom su im 36-godišnjak i 27-godišnjak u drugim vozilima bili prethodnica i pratnja zbog izbegavanja policijskih kontrola.

Po dolasku na naplatnu rampu auto-puta, policajci su zaustavili vozila s okrivljenima i migrantima, dok je istovremeno 37-godišnjak automobilom došao u blizinu Save zbog preuzimanja preostalih pet ilegalno prebačenih stranaca.

Međutim, do tog preuzimanja nije došlo jer su ga policajci zatekli na dogovorenom mestu s ilegalno prebačenim strancima.

USKOK dodaje da je u optužnici predložio produženje istražnog zatvora protiv svih osumnjičenih.

(Telegraf.rs)

Video: Usred noći policija sa dugim cevima upala i pohapsila osumnjičene za krijumčarenje ljudi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA