Vreme čitanja: oko 1 min.

Pao ključni dokaz u aferi Agrokor: Todorić proglasio pobedu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ponosan sam. Napravili su mi štetu, mojoj porodici, saradnicima, kolegama, hiljadama ljudi, dobavljačima, ali na kraju i hrvatskim građanima, i to se vidi iz svega ovoga što se danas događa, rekao je Todorić

  • 0
Hrvatska Agrokor Ivica Todorić Foto: Tanjug/Hina/Lana Slivar Dominić

Sud u Hrvatskoj odlučio je danas da knjigovodstveno-finansijsko veštačenje poljske revizorske kuće, na kojem se zasniva optužnica za nezakonito izvlačenje 1,2 milijardi kuna (oko 159 miliona evra) u slučaju "veliki Agrokor", nije zakonito, pa je zbog toga izbačeno iz spisa, što znači da je pao ključni dokaz protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića.

"Ovo je pobeda, ne samo moja, nego i mojih saradnika, kolega", izjavio je na konferenciji za novinare Todorić, preneo je HRT.

Todorića i njegovih 14 saoptuženika optužnica tereti da su od 2006. do 2017. oštetili koncern za 1,2 milijardi kuna (159 miliona evra). Od toga je Todoriću, kako tvrdi tužitlaštvo, pribavljeno 923,6 miliona kuna (122,5 miliona evra), a ostatak od oko 320 miliona kuna (42,4 miliona evra) holandskom Agrokor Investmentu BV.

Todorić je večeras rekao da onima koji su "pokrenuli ovaj politički zločinački proces" poručuje da im se "ceo slučaj ruši kao kula od karata".

Dodao je da mu je nejasno da niko nije shvatao kakva se šteta pravi i da mu je neverovatno da država "nije razumela u koju se avanturu upušta" podizanjem optužnice.

Istakao je da je od početka procesa govorio da će pobediti na svakoj sudskoj instanci i da je premijer Hrvatske Andrej Plenković "napravio zločin" jer ga je, kaže, "ucenio da preda koncern bez naknade".

"Ponosan sam. Napravili su mi štetu, mojoj porodici, saradnicima, kolegama, hiljadama ljudi, dobavljačima, ali na kraju i hrvatskim građanima, i to se vidi iz svega ovoga što se danas događa", istakao je Todorić.

HRT navodi da je reč o najskupljem veštačenju u Hrvatskoj, koje je plaćeno više od milion evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA