Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor HZJZ ne iskljućuje mogućnost sabotaže u aferi trovanja: "Ima puno čudnih informacija"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Capak je rekao da su sinoć završene analize riječkih uzoraka i uzoraka iz Zagreba u vezi sa prvim slučajevima trovanja i ti uzorci ne pokazuju nikakva odstupanja od normalnih vrednosti

  • 0
Hrvatska trovanje gazirano piće Foto-ilustracija: Shutterstock

Prema rezultatima nepotpunih analiza bezalkoholnih napitaka u sumnjivim uzorcima nije pronađeno ništa, izjavio je danas direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak, koji ne isključuje mogućnost sabotaže.

Capak je rekao da su sinoć završene analize riječkih uzoraka i uzoraka iz Zagreba u vezi sa prvim slučajevima trovanja i ti uzorci ne pokazuju nikakva odstupanja od normalnih vrednosti.

"U njima se sigurno ne nalazi ništa što bi moglo uzrokovati ovakve povrede. Analize se nastavljaju, a ključni odgovor ćemo dobiti nakon što Centar za kriminalistička veštačenja 'Vučetić' izvrši analizu uzoraka koji su uzeti direktno na licu mesta i koji su popijeni od osobe”, rekao je Capak.

Dodao je da HZJZ reaguje na sve informacije koje do njih dođu.

"Čim smo saznali za drugi slučaj na Rebru počeli smo da istražujemo, kontaktirali smo sistem direktnog uzbunjivanja za hranu, oni nisu imali sličan primer, a kontaktirali smo i kolege u Austriji i oni su rekli da nisu imali takav slučaj", rekao je Capak za zagrebačku N1 tv.

Prema njegovim rečima, ima jako puno čudnih informacija i stvari koje su se dogodile.

Na pitanje da li je moguća sabotaža, Capak je odgovorio potvrdno.

"Sabotaža je takođe moguća. U istoriji smo imali slučajeva incidentnih trovanja. Za ovaj slučaj ne mogu još ništa konkretno reći jer nemamo rezultate", naveo je direktor HZHZ.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA