Vreme čitanja: oko 1 min.

Osuđen tinejdžer zbog divljanja u Bjelovaru: Provalio u auto, bežao policiji, pa ugrizao službenika za nogu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sud ga je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godinu dana. Ipak, kazna mu je na koncu zamenjena uslovnom kaznom

  • 1
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Opštinski sud u Bjelovaru osudio je maloletnika zbog teške krađe, teške krađe u pokušaju i prisile prema službenom licu.

Tešku krađu počinio je 13. februara 2022. godina kada je iza ponoći prišao zaključanom autu marke Pežo koji je bio parkiran ispred kuće, pa je uz pomoć nekakvog alata otvorio vozačeva vrata. Potom je razvalio gepek koji se nalazi između vozačevog i suvozačevog sedišta odakle je ukrao muški kožni novčanik s ličnim dokumentima, bankovne kartice i iznosu od 16,50 kuna. Sveukupno, vlasnika je oštetio za iznos od 2.000 kuna, piše Bjelovar.live.

Iste noći, ni pet minuta nakon provale u auto, komadom betona je udarao po dvoslojnom IZO staklu ulaznih vrata jedne prodavnice pri čemu je uspeo da razbije spoljno staklo.

U tim trenucima je primetio kako stižu policijski službenici pa je odbacio komad betona i dao se u beg.

Nakon što se oglušio na policijsku zapoved "Stoj policija!", policajci su potrčali za njim i uspeli da ga uhvate.

"Sve vreme je pružao fizički otpor. U trenutku kada se nalazio na tlu, a policijski službenik ga opkoračio i desnim kolenom kleknuo mu na prsa, ugrizao je policijskog službenika u predelu desne natkolenice nanevši mu telesnu povredu u vidu ugrizne rane", piše u presudi.

Sud ga je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godinu dana. Ipak, kazna mu je na koncu zamenjena uslovnom kaznom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    10. novembar 2023 | 09:02

    Uslovnom?Pa ovo nije normalno,zasluzio je makar 2-3 godine za ovo,smejurija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA