≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prošla su 3 meseca od masakra u Gradačcu: Nizamin rođak otkrio šta je Nermin radio danima pre zločina

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prethodna tri meseca za porodicu ubijene Nizame bila su najbolnija u životu

  • 1
Sahrana, Gradačac, Mionica, žrtve Nermina Sulejmanovića, Đengiz Onder, Denis Onder i Nizama Hećimović i Nermin Sulejmanović Foto-montaža: Nikola Tomić, Klix, Facebook, Instagram/iron_bb24

Danas se navršava tri meseca otkako je ubica Nermin Sulejmanović u krvavom pohodu koji je zaprepastio region na izuzetno brutalan i svirep način ubio svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović.

Sulejmanović je tog tragičnog 11. avgusta ubio oca i sina Denisa i Đengiza Ondera i ranio još tri osobe, među kojima je bio i policajac.

Prethodna tri meseca za porodicu ubijene Nizame bila su najbolnija u životu. Sve se promenilo preko noći. Još se nisu oporavili od velikog gubitka, a pitanje je da li će se ikada oporaviti. Iz raznih razloga, u ime porodice za medije se oglasio Riad Sendić, Nizamov blizak rođak po očevoj strani.

Otišao kod tetke

On kaže da ih najviše boli indolentnost istražnih organa u smislu da li se moglo sprečiti ubistvo Nizame, koja je mesecima vapila za pomoć.- Moja mama je bila u zajedničkoj grupi na mesindžeru zajedno sa Nizamom, njenom sestrom i još nekoliko članova porodice, uglavnom žena. Ta grupa je služila za svakodnevno slanje fotografija, video zapisa, između ostalog, male Lene, Nizamine ćerke. Mama je prvi put primetila da se nešto čudno dešava kada je ta grupa utihnula, da tako kažem. Nekoliko dana niko ništa nije poslao. Bilo je to 3. i 4. avgusta, oko sedam dana pre Nizamovog ubistva - počinje priču Sendić.

Kaže da su se nakon toga otkrile šokantne informacije da je Nermin pretukao Nizamu, da je spakovala stvari, odvela dete i napustila njihovu zajedničku kuću koju je monstrum Nermin nasledio od Nane, piše Avaz.

- U tom trenutku petoro ljudi, najbližih članova porodice, znalo je za Nizaminu lokaciju. Nermin je dolazio kod mene. Drugi srodnici. Obilazio je hotele, motele, u Tuzli, Srebreniku, tražeći Nizamu. Nekoliko puta je odlazio i u kuću Zijade Pamuković, Nizamine tetke, gde se ona zapravo skrivala. Nizamin stric Samir ga je uverio da Nizama nije tamo i on je na kraju poverovao i otišao. Sve se ovo dešavalo danima pre 11. avgusta - otkriva Riad Sendić.

Onda je nekako saznao i našao Nizama. Tog kobnog 11. avgusta.

- Bio sam na poslu i dobio sam informaciju da je Nermin pronašao Nizamu, da ju je tukao i pritom povredio njenog rođaka Nedima Pamukovića. Čim sam to saznao, reagovao sam veoma emotivno, istrčao sam iz društva i seo u auto i krenuo ka svojoj kući. Vozio sam veoma brzo i na jednoj krivini sam zamalo udario u sivi BMV. Oboje smo uspeli da zakočimo i pogledamo se. Bio je to Nermin Sulejmanović! Već je ubio mog prijatelja Denisa i njegovog oca, ukrao im auto, ubio je i Nizamu... Samo je dao gas i nastavio prema mestu Ledenice, gde ga je policija pronašla mrtvog na jednoj farmi - priseća se Sendić.


Kaže da nikada neće zaboraviti taj dan. Majka u suzama, svi u šoku. Mediji iz minuta u minut objavljuju informacije, grad je blokiran...

- I prošle nedelje smo na konferenciji za novinare imali prilike da vidimo da nam istražni organi, policija i Tužilaštvo nisu ponudili odgovore. Ogorčeni smo njihovim radom. Ne znam čime neko treba da se ponosi kada je u pitanju policijski posao. I dalje verujemo da je Nermin Sulejmanović imao doušnika u policiji koji mu je rekao gde je Nizama. Da li je to bila policajka Dženana Selimović ili neko drugi, neka kažu. Ceo grad se plašio tog čoveka. Mi samo želimo istinu. Zašto se toliko odugovlači s otvaranjem njegovog telefona? Čije to poruke kriju, ako kriju - ističe Sendić.

Monstruozni plan

Od samog 11. avgusta, dodaje, nije zadovoljan kako je policija pristupila ovom slučaju.

- Kada sam došao kući tog dana, pozvao sam policiju da pošalju patrolu kod naše kuće i da zaštite moju porodicu jer u tim trenucima nismo znali kakav je monstruozni plan Nermina Sulejmanovića. Mislili smo da će nas sve pobiti. Iz policije sam dobio odgovor da oni tu ne mogu ništa da urade - kaže Sendić.

Lenin rođendan

Pre dvadesetak dana, 18. oktobra, proslavili su rođendan malene Lene, Nizamine ćerkice koja je napunila godinu.

- Trenutno je starateljstvo pripalo Nizaminoj sestri Emini. Verujem da će ga dobiti i trajno kako bi dete bilo sigurno i zbrinuto. Dete je dobro - dodaje Sendić.

Oko 1.500 evra građane je koštalo čuvanje tela trostrukog ubice Sulejmanovića.

(Telegraf.rs)

Video: Rekonstrukcija nezapamćenog zločina u Gradačcu: Od prijavljivanja nasilja u porodici, do samoubistva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    11. novembar 2023 | 08:33

    Koliko je prošlo od masakra u Beogradu, Mladenovcu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA