Vreme čitanja: oko 2 min.

Hrvatsku okovao sneg: Pogledajte snimke iz komšiluka, tempereture su u minusu

Vreme čitanja: oko 2 min.

U ostatku zemlje jutro će biti oblačno s mestimičnom kišom, u Dalmaciji i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Na istoku zemlje magla, a uglavnom u Gorskom kotaru ponegde i sneg. Potom razvedravanje sa zapada

  • 2
Sneg u Dalmaciji Foto: HAK

U Hrvatsku je stigla promena vremena, a sa njom i sneg u jednom delu zemlje. Jutros je sneg pao oko Gospića, a na Platku je već pala veća količina pahulja, piše Index.hr. 

Prvi sneg ove jeseni pada na planinama Dalmacije. Tako jutros sneg pada na Dinari, Kamešnici i Biokovu, a snežnih pahulja bilo je i na vrhu Svilaje i Mosora.

Na Sinjalu na Dinari jutros je izmereno 2 stepena Celzijusa ispod nule, a na Velikoj Duvjakuši je -0.3°C uz oset hladnoće od -6. Minus je jutros zabeležen i na Biokovu iznad 1600 metara. Na najvišem vrhu Mosora, Velikom Kablu, temperatura povremeno pada do 0°C, piše Dalmacija Danas.

U ostatku zemlje jutro će biti oblačno s mestimičnom kišom, u Dalmaciji i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Na istoku zemlje magla, a uglavnom u Gorskom kotaru ponegde i sneg. Potom razvedravanje sa zapada.

Vetar na kopnu umeren severozapadni i zapadni, na istoku i s jakim udarima, popodne u okretanju na jugozapadni. Duž obale umeren i jak severozapadnjak prema noći u slabljenju. Najviša dnevna temperatura od 9 do 13, duž obale i na otocima između 14 i 18°C.

HAK poslao upozorenje

HAK javlja da se zbog saobraćajnih nesreća na autoputu A7 između tunela Katarina i Škurinje I (25.km) u smeru GP Rupa vozi jednim trakom uz ograničenje brzine od 40 km/h, a na autoputu A1 na 121 km između čvorova Žuta Lokva i Brinje u smeru Zagreba uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Zbog saobraćjne nesreće na državnom putu DC55 Vinkovci-Županja od izlaza iz Vinkovaca do skretanja za Privlaku saobraćaj je u prekidu, a obilazak reguliše policija.

"Sneg pada u Gorskom kotaru. Kolovozi su su mokri ili vlažni i klizavi od kiše u većem delu zemlje, a magla smanjuje vidljivost u unutrašnjosti. Na putevima u gorju i duž Jadranske magistrale upozoravamo na moguće odrone. Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode uslovima na putu i održavaju sigurnosni razmak između vozila", upozorava HAK.

Problemi u pomorskom saobraćaju

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova u prekidu su trajektna linija: Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, katamaranske linije: Vis-Split, Ubli-Vela Luka- Hvar-Split , Lastovo-Korčula-Dubrovnik i Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodske linije: Mali Lošinj - Unije - Susak i Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.

Sutra opet pogoršanje

Rano ujutro delom sunčano, no u kopnenim krajevima mestimično i maglovito. Severni Jadran biće oblačniji i ponegde uz malo kiše. Do sredine dana oblaci i kiša zahvatiće i Dalmaciju te gorsku Hrvatsku, a prema večeri i ostale krajeve.

Najmanje kiše očekuje se u Slavoniji i Baranji, dok su u Dalmaciji mogući izraženiji pljuskovi. Vetar u unutrašnjosti slab do umeren jugoistočni i jugozapadni. Na moru će duvati umereno do jako jugo i jugozapadnjak. Najniža temperatura vazduha od 0 do 5, na moru većinom od 6 do 11°C. Najviša dnevna između 9 i 13, u Dalmaciji do 16°C.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ha,ha

    11. novembar 2023 | 10:37

    Jadna zemlja, okovao sneg a travu nije pokrio. Stvarno strašno!

  • Dejan

    11. novembar 2023 | 12:06

    Čuj, OKOVAO SNEG, pa ovo je što kažu naši stari opančar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA