Vreme čitanja: oko 1 min.

Misteriozan detalj sa mesta nesreće izazvao buru kod hrvatskih medija: Hitno poslali upit ministarstvu odbrane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se vidi na fotografijama i snimcima sa uviđaja, tamo su bila i vozila vojne policije

  • 0

Ministar odbrane Republike Hrvatske Mario Banožić učestvovao je jutros u nesreći u kojoj je poginula jedna osoba. Ministar je upravljao privatnim vozilom koje se sudarilo s kombijem čiji vozač je poginuo, piše Index.hr

Nesreća se dogodila u 6:15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smeru Županje. Iz Opšte županijske bolnice Vinkovci potvrđeno je da je ministar teže povređen, a portparol vlade kaže da nije životno ugrožen. Biće prevezen iz vinkovačke bolnice u KBC Osijek. U Vinkovačku bolnicu primljen je u 8.30 sati.

Banožić je, kako se saznaje, išao u lov kad se nesreća dogodila. U nesreći je poginuo 40-godišnjak iz Privlake, otac dvoje dece. Nezvanično se saznaje da je Banožić po gustoj magli preticao kamion i sudario se sa kombijem koji je dolazio iz drugog smera.

Još uvek je u toku uviđaj nesreće. Kako se vidi na fotografijama i snimcima sa uviđaja, tamo su bila i vozila vojne policije.

U pravilniku o postupanju vojne policije stoji:

"Vojni učesnik u saobraćaju je svaki pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, državni službenik i dužnosnik u službi u Ministarstvu odbrane koji na bilo koji način učestvuje u saobrćaju na putu dok obavlja službene poslove i zadatke ili učestvuje u saobraćaju sa vojnim vozilom".

Budući da Banožić nije vojno lice i u nesreći je učestvovao privatnim vozilom u privatno vreme, Index.he posalo je upit MORH-u po kojoj osnovi je na uviđaj stigla vojna policija. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA