Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatski ministar odbrane se ne seća nesreće: Lekari otkrili u kakvom je stanju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nesreća se dogodila u 6:15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smeru Županje

  • 0
Mario Banožić Foto: Goran Stanzl / Pixel Media / Profimedia

Lekari iz bolnice u kojoj je smešten Mario Banožić, ministar odbrane Republike Hrvatske, nakon teške nesreće u kojoj je u sudaru sa ministrovim terenecem poginuo vozač kombija, oglasili su se o njegovom trenutnom stanju. 

"On je na intenzivnoj i život mu u ovom trenutku nije ugrožen. On je pri svesti ali ne potpuno. Ima povredu mozga, prsnog koša, trbuha, ekstremiteta. U ovom trenutku nema indicija da će ga se prevoziti u Zagreb. Nema znakova unutrašnjeg krvarenja. Biće potreban zahvat mobilizacije ekstremiteta", kazao je doktor, prenosi Index.hr. 

Ipak, iz bolnice kažu da ministar trenutno ne seća nesreće. 

"On se trenutno ne seća događaja. Njegovo stanje svesti nije potpuno stanje svesti. On se ne seća nesreće, ali to je uobičajeno u ovakvom stanju. Ako stanje ostane ovako kako jeste, ne bi trebalo biti trajnih posledica", rekli su iz bolnice.

Podsetimo, nesreća se dogodila u 6:15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smeru Županje. Iz Opšte županijske bolnice Vinkovci potvrđeno je da je ministar teže povređen, a portparol vlade kaže da nije životno ugrožen. Biće prevezen iz vinkovačke bolnice u KBC Osijek. U Vinkovačku bolnicu primljen je u 8.30 sati.

Banožić je, kako se saznaje, išao u lov kad se nesreća dogodila. U nesreći je poginuo 40-godišnjak iz Privlake, otac dvoje dece. Nezvanično se saznaje da je Banožić po gustoj magli preticao kamion i sudario se sa kombijem koji je dolazio iz drugog smera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA