Vreme čitanja: oko 1 min.

Plenković: Ivan Anušić biće novi hrvatski ministar odbrane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Premijer Hrvatske je rekao da pretpostavlja da će u sredu sazvati saborski odbor

  • 0
Andrej Plenković Foto: Tanjug/AP

U Banskim dvorima danas su održane konsultacije sa kandidatima za ministra obrane, nakon što je Mario Banožić u subotu razrešen dužnosti zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginula jedna osoba.

Premijer Andrej Plenković je rekao da je kandidat za ministra osječko-baranjski župan i potpredsednik HDZ-a Ivan Anušić.

"Održali smo konsultacije. Kandidat za ministra obrane je Ivan Anušić. Dobio je podršku HDZ-a i koalicionih partnera. On je šest i po godina župan, bio je načelnik, veteran i jedan od potpredsednika HDZ-a. On je na to pristao i spreman je da se pripremi na saslušanje u saborskom odboru", rekao je Plenković.

Premijer Hrvatske je rekao da pretpostavlja da će u sredu sazvati saborski odbor.

"Što se tiče glasanja na plenarnoj sednici, to je predviđeno za četvrtak. Ne želimo da prođe više od nekoliko dana dok imamo ovaj privremeni režim. Proces je veoma brz i efikasan. Već u četvrtak popodne će Anušić biti na funkciji", rekao je Plenković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA