≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši zamenik gradonačelnika uhapšen zbog pokušaja ubistva brata: Drama u Zadru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bratu je zadao više uboda nožem, prijavljen za pokušaj ubistva

  • 0
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Zbog sumnje da je nožem pokušao ubiti brata, policija je uhapsila Ivicu Vlakića, bivšeg zamenika gradonačelnika Zadra, javlja Zadarski.hr.

Sukob o kojem je policija izvestila u ponedjeljak, odigrao se u subotu, 11. novembra, u ranovečernjim satima u porodičnoj kući u zadarskom kvartu Diklo nakon fizičkog sukoba tokom kog je Vlakić nožem povredio tri godine starijeg brata.

Vlakić je bratu naneo više uboda nožem, ali nijedan nije bio u vitalni organ.

Do sukoba je došlo zbog porodičnih razmirica u trenutku dok se Vlakić u kuhinji branio od brata. Kada je shvatio što se dogodilo, Vlakić je zvao u pomoć komšije, te pokušao pomoći bratu. Bivši gradonačelnik inače živi u kući u Diklu sam s majkom, a brat im je bio došao u posetu.

Nakon napada 49-godišnjaku je pružena lekarska pomoć u zadarskoj Opštoj bolnici, gde su mu konstatirane teške telesne povrede, a protiv Vlakića je nakon istrage podneta krivična prijava državnom tužilaštvu, te je sinoć smešten u pritvor.

Zbog sumnje na pokušaj ubistva istražni sudija mu je odredio pritvor od mesec dana zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i uticaja na svedoke.

Ovo je drugi put da se Vlakić našao pod kriminalističkom obradom zadarske policije. Tužilaštvo je pre tri godine pred Opštinskim sudom u Zadru podiglo optužnicu protiv njega zbog krivičnog dela protiv javnog reda nedozvoljenim posedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih materija.

(Telegraf.rs)

Video: Mladić besramno ukrao humanitarnu kutiju iz palačinkarnice u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA