Vreme čitanja: oko 2 min.

Beroš o nalazu bivšeg ministra Banožića: "Može se izračunati koliko je alkohola imao u krvi pre"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Možete biti sigurni, i u ime vlade vam govorim, da će sve biti transparentno i adekvatno napravljeno. U ovom trenutku postupanje je u rukama ŽDO-a", dodao je

  • 1
Mario Banožić Foto: Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP / Profimedia

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš izjavio je danas, komentarišući krvne nalaze bivšeg ministra Marija Banožića, da niko ništa ne želi niti može da krije te da se na osnovu bilo kojeg nalaza može retrogradno izračunati koncentracija alkohola u krvi.

"Mi nemamo ni sa čim nikakav problem jer niko zaista ništa niti želi da krije niti to može", rekao je Beroš novinarima u Supetru, prenosi Index.hr.

Ministar zdravlja je napomenuo da postoji zakonom propisana radnja ko, šta, kako i u kojem trenutku radi u okviru istražnih radnji ŽDO-a.

"Ja ću vam samo reći da je sigurno to da je tokom prijema, obrade, kontrole i daljnjeg lečenja, sa svim elementima u toku, u nekoliko navrata ponavljana čitava obrada", rekao je.

"Možda ima i drugih nalaza"

To je, kaže, jedan nalaz, od kada je, ne zna, možda ima i drugih, ali to nije nikakav problem.

"Na osnovu bilo kojeg nalaza, a pogotovo onih najrelevantnijih, koji će se dobiti u Centru za forenzička ispitivanja, može se retrogradno izračunati koncentracija alkohola na bilo koji način", poručio je Beroš.

Naglasio je kako je u današnje vreme moguće sagledati analizu krvi "na osnovu jednog, drugog, trećeg nalaza, i to se uklopi u određeno veštačenje koje vrlo jasno pokaže o čemu se radi".

"Možete biti sigurni, i u ime vlade vam govorim, da će sve biti transparentno i adekvatno napravljeno. U ovom trenutku postupanje je u rukama ŽDO-a", dodao je.

Beroš kaže da je jutros slušao županijsku državnu tužiteljku i da je u skladu sa zakonom sproveden istražni postupak u toku kojeg su izuzeti dokazi koji su upućeni na analizu.

"Ako su upućeni na analizu, ne znam kako neko može da konstatuje da su bili negativni. Nadalje, nisam informisan o nalazima analize koja se sprovodi u specijalizovanoj laboratoriji. Isto tako, nemam informaciju da je iz bolnice otišla nekakva informacija, ako je to bio određeni problem", komentarisao je Beroš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA