Vreme čitanja: oko 2 min.

Policija objavila rat hrvatskom političaru: "Ako ga vidite, odmah nas zovite!"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ivan Pernar, kome je policija objavila rat, je već duže na "turneji" na kojoj pred školama okuplja grupe učenika plasirajući im dezinformacije prvenstveno iz područja zdravlja

  • 0
Ivan Pernar Foto: Profimedia/Alamy/jf pelletier

Hrvatska policija objavila je rat tamošnjem političaru, piše dnevno.hr.

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar već neko vreme kruži oko zagrebačkih srednjih škola gde razgovara s učenicima. Ali, izgleda da je njegovim šetnjama došao kraj, navodi taj portal.

Naime, Pernar je već duže na "turneji" na kojoj pred školama okuplja grupe učenika plasirajući im dezinformacije prvenstveno iz područja zdravlja.

Tako je nedavno držao govor ispred Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu, navodeći učenike kako "moraju da prave decu, ali ih ne smeju vakcinisati", javlja "Jutarnji". Preporučio im je tom prilikom da redovno piju Lugolov rastvor (Jodov rastvor ili Lugolov rastvor je mešavina koja se sastoji od pet odsto joda i 10 odsto kalijumovog jodida, u pitanju je antiseptik s jakim antibakterijskim, antivirusnim i antifungalnim delovanjem, koji službena medicina preporučuje prvenstveno za spoljašnju upotrebu i za akutno lečenje nekih endokrinih bolesti, op.aut.).

Sada su iz zagrebačke Šeste policijske stanice uputili većini srednjih škola na njihovom području (Novi Zagreb) dopis u kojem mole direktore da obaveste policiju ako tamo zateknu upravo Pernara.

Alarm u šest škola

U svom dopisu školama, policija se poziva na dopis dečje pravobraniteljke.

Iz Šeste policijske stanice obratili su se dopisom upućenim ravnateljima šest škola: Prve gimnazije, Četvrte, Osme, Trinaeste gimnazije, Obrtničko-industrijske škole, Graditeljsko-tehničke i Geodetske škole.

Prema potvrdi direktora nekih od navedenih škola, policijski službenici navode u dopisu kako su primili pismo pravobraniteljke u kojem ih izveštava da bivši saborski zastupnik Ivan Pernar obilazi srednje škole, razgovara s učenicima i s njima se fotografiše.

Apel policije

Iz policije mole direktore škola da ukoliko imaju saznanja da dotični dolazi pred njihovu školu, o tome obaveste nadležnu policijsku stanicu.

"Mi smo u stalnom kontaktu s policijskom stanicom kojoj gravitiramo. Imamo sjajnu saradnju, policija zaista vodi brigu o sigurnosti oko škole i česte su pratnje, bilo zbog Pernara, bilo bez njega", rekla je za "Jutarnji" Zdravka Krpina, direktorka Hotelijersko-turističke škole koja nije primila dopis policije.

(Telegraf.rs)

Video: Leteli smo sa najnovijim avionom RViPVO Vosjke Srbije Airbus C295W

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA