Vreme čitanja: oko 1 min.

U Zvorniku uhapšen Srbin sa lažnim identitetom, krio se 13 godina: Za njim raspisana poternica zbog više dela

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njemu je određen jednomesečni pritvor, a uhapšen je 14. novembra kada je pokušao da putem hitnog postupka izradi pasoš u PU Zvornik

  • 1
Bosanska federalna policija, Bosna, Sarajevo Pucnjava u Tuzli / Foto: Marko Jovanović

Policija u Zvorniku uhapsila je državljanina Srbije koji se 13 godina krio od istražnih organa pod lažnim identitetom.

Njemu je određen jednomesečni pritvor, a uhapšen je kada je 14. novembra pokušao da putem hitnog postupka izradi pasoš u PU Zvornik.

Reč je o čoveku koji se predstavljao kao Senad Kujović, a njegov stvari identitet još uvek nije utvrđen, prenosi ATV.

"PU Zvornik je u saradnji sa UKP MUP Republike Srpske uhapsilo muškarca koji je koristio lični dokument sa izmenjenim identitetom i koji je pokušao da stupi u proceduru izrade hitnog pasoša. Naime, lice se sumnjiči da je izvršilo krađu identiteta na način da je pribavilo lična dokumenta na ime drugog lica", navode u PU Zvornik.

Takođe, navodi se da je u pitanju kriminalac za kojim je 2010. godine raspisana međunarodna poternica zbog krivičnog dela organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge.

"Postupak utvrđivanja stvarnog identiteta je u toku. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni, koji se predstavlja kao S.K. iz Srbije, predat je u nadležnost tužilaštva uz izveštaj o počinjenim krivičnim delima", saopšteno je iz PU Zvornik.

Okružno javno tužilaštvo Bijeljina saopštilo je da je pritvor tražilo za "osumnjičenog neutvrđenog identiteta, koji se predstavlja kao S.K."

"Lice je osumnjičeno da je početkom 2023. godine pribavio lažna dokumenta pod identitetom alijas S.K., te tako počinio krivično delo falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja. Pritvor je predložen zbog bojazni da bi puštanjem na slobodu isti mogao pobeći, ali i ponoviti krivično delo", saopštilo je Tužilaštvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA