≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Napadnut automobil sa srpskim tablicama u Vukovaru: Vikali i nasrtali rukama na vozilo

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na snimku se vidi i policijski kombi, ali napadači su neometano ušli nazad u svoj auto i nastavili vožnju u suprotnom smeru

  • 38
Vukovar Foto Mateja Beljan

Na dan kada se u Vukovaru održala Kolona sećanja, napadnuti su studenti koji su se pokraj Nuštra vozili u automobilu srpskih registracija. Portal Novosti je objavio snimak na kom se vidi kako četvorica mladića izlaze iz automobila vukovarskih registarskih oznaka, viču i nasrću rukama i nogama na automobil somborske registracije, prenosi Jutarnji.hr.

Incident se dogodio 18. novembra oko 10 ujutro, na izlazu iz Nuštra. Novosti pišu da se sve dogodilo u prisustvu policije, ali napadači nisu dobili nikakvu prijavu.

Svedok je za Novosti ispričao da je vozeći se u automobilu u koloni u suprotnoj traci video Audi vukovarskih registracija, iz kojeg su dvojica mladića virili sa zadnjeg sedišta. Naglo su promenili smer i ubacili se u drugu traku u kojoj je bio automobil iz Sombora.

- Auto koji je išao u suprotnoj traci se morao pomaknuti na stajalište za autobus. Da nije, dogodio bi se frontalni sudar. Ubacili su se ispred mene, a iza vozila sa srpskim registarskim oznakama. Tad su počeli s gestikulacijom, trubljenjem i nabijanjem na to vozilo, dali su im do znanja da stanu. Onda sam shvatio da nešto nije kako treba, kako zbog dana koji se obeležavao tako i srpske registracije. Zato sam iz predostrožnosti upalio kameru na mobilnom. Tamo se vidi da su psovali, lupali na auto i otkinuli retrovizor. Na snimku se vidi i da jedan od njih nosi crnu majicu s grbom HOS-a - ispričao je očevidac.

Na snimku se vidi i policijski kombi, ali napadači su neometano ušli natrag u svoj auto i nastavili vožnju u suprotnom smeru.

- Policijski kombi je bio pored, čak i jedan policijski auto, dva policajca su gledala u to. Napadači su seli u auto i otišli, a policajci stoje i gledaju. Nikome to ništa nije bilo čudno. Rekao sam policajcu da je nebitno ko sam ja i koje su tablice na mom autu, ali dozvoliti da neko nekoga tako brutalno napadne i da se ne reaguje na to, zaista je sramotno - ispričao je svedok.

Napadnuti su rekli da su odustali od gonjenja i privatne tužbe jer se ne žele izlagati u javnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igla

    21. novembar 2023 | 12:35

    Posaljite to milojku panticu bjelogrlicu ivanu ivanovic, kesicu i svim tkz Srbima. Neka glume još bratstvo jedinstvo! Srpski mozak je kokosji nema ga

  • Molitva

    21. novembar 2023 | 12:40

    Svojim krilima Arhangela Mihajilo zaštiti sve Srbe i sve dobre ljude ma gde bili ,od svakoga zla. Amin

  • Srle

    21. novembar 2023 | 13:07

    Naša država, ambasada, konzulat treba odmah da reaguje. Imamo snimak koji je javan, ne na ovu glupu decurliju za koje neznamo na kakvim su drogama ili alkoholu ili je samo mrznja u pitanju. Nego na policajce koji su sve to posmatrali i nereagovali, a po Zakonu su duzni da reaguju. Izvolite drzavo Hrvatska pa postupite po propisima za nepostojanje po policijskim pravilima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA