Vreme čitanja: oko 1 min.

"Kombi mi je sleteo u dvorište, vozač je svu decu sam izneo na rukama": Detalji nesreće kod Splita

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vožač je naknadno zatražio lekarsku pomoć

  • 0
hrvatska ambulantna kola, hitna pomoc, Foto-ilustracija: Shutterstock

Mali školski kombi sleteo je danas s ulice u dvorište oko 13.20 sati. U njemu je bilo petoro učenika osnovne škole i oni su odmah prebačeni u KBC Split.

Na sreću niko nije teže povređen, a vozač je naknadno tražio pomoć lekara.

"Supruga i na smo ručali, taman smo seli da popijemo kafu kad ono... Taj zvuk, strašan, užas.... Prvo smo pomislili da se nešto srušilo, izleteli smo iz kuće. Autobus je bio skršen, na boku, a vozač je u tom trenutku već svu decu na rukama izneo iz autobusa. Svaka mu čast, ostati tako pribran. Kad sam video da su se deeca odmah rastrčala, da su svi na nogama, samo sam rekao: 'A hvala Gospi što ih je sačuvala'. Ne mogu vam opisati te prizore, baš smo potreseni, još se nismo smirili", rekao je za 24sata.hr meštanin Sitnog Gornjeg u čije je dvorište oko 13.20 sati sleteo školski minibus.

U njemu je bilo petoro dece koji su odmah prebačeni u KBC Split, a prema poslednjim informacijama, niko nije teže povređen. Uglavnom se radi o udarcima i posekotinama i verovatno će svi nakon zbrinjavanja biti pušteni na kućno lečenje.

"Kad je došla Hitna, vozač je samo ponavljao kako njemu nije ništa, nije mu ništa... Bilo mi ga je tako žao, nije on kriv, svakome može da se dogodi, ova ulica je toliko loša da vam treba samo malo kiše i eto vam katastrofe. Kasnije sam čuo da se taj mladi čovek ipak javio lekarima zbog bolova u predelu rebara", kaže meštanin.

Tu informaciju potvrdili su i u PU splitsko-dalmatinskoj.

Meštani Sitnog s kojima su novinari 24sata razgovarali ogorčen je nemarom nadležnih službi koji bi trebalo d aodržavaju puteve. Inače, Sitno spada pod Grad Split.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA