Vreme čitanja: oko 2 min.

Osuđeni pedofil šeta Zagrebom: Zlostavljao unuke, prijavili ga i za silovanje dečaka

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon što je majka devojčice prijavila sumnju u zlostavljanje svog deteta, on je pobegao u Nemačku odakle su ga izručili BiH. Iz suda je pobegao kroz prozor. Sad novinarima u Zagrebu tvrdi da nije kriv i da mu podmeću

  • 1
Ivica Mišković Foto: Facebook

Osuđeni pedofil Ivica Mišković (65), koji je 7. novembra iskočio kroz prozor Osnovnog suda u Banjaluci i pobegao, lociran je na području Zagreba, ali nije uhapšen.

To je za danas.hr potvrdila zagrebačka policija.

Radi se o osobi koja je dobila četiri godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja unuke. On je viđen kako šeta ulicom u kojoj se nalazi dečji vrtić, čak je došao do redakcije 24sata.hr i neuverljivo tvrdio da nije kriv, te da mu je sve podmetnuto.

Mediji u BiH pisali su kako osuđeni pedofil ima problema sa kolenom i veštački kuk, ali je uprkos tome napao policace i pobegao iz suda. Dvojica policajaca koja su ga čuvala završila su na disciplinskom postupku, te su ih privremeno suspendovali.

Zagrebačka policija za Danas.hr poslala je odgovor zašto nije uhapšen:

"Možemo potvrditi lociranje osobe koju navodite, međutim, nije bilo osnova za njeno daljnje zadržavanje, odnosno hapšenje, s obzirom na to da je osoba i hrvatski državljanin. Naime, prema odredbama Ustava Republike Hrvatske, hrvatski državljanin ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, doneta u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom Evropske unije. S obzirom na to da navedeni uslov u odnosu na navedenu osobu nije bio ispunjen, Interpol Zagreb uputio je Interpolu Sarajevo obaveštenje o protokolu koji je potrebno ispuniti putem nadležnih pravosudnih tela."

Inače, majka zlostavljane devojčice koja je ujedno i unuka osuđenog pedofila lani je primetila da nešto nije u redu kada je ovaj pedofil krenuo za devetogodišnjom devojčicom u sobu. Inače je on očuh oca devojčice.

Kada je majka ušla u sobu, on je istrčao, a dete je ispričalo da ju je dirao, te da se to događalo svaki put kad bi došao u kuću. Kada ga je majka prijavila policiji, on je pobegao u Nemačku preko Hrvatske. Izručili su ga BiH.

Inače, on je 20. januara 2021. prijavljen i za silovanje 12-godišnjeg dečaka u Kaknju.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je osuđeni pedofil pobegao iz suda u Banjaluci

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Silvija

    23. novembar 2023 | 02:02

    Pa zivela Pedofilija u Zagreb, oni navikli na njih ,na crkvenu pedofiliju,jedino mi je zao dece ciju buducnost upropascuju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA