Vreme čitanja: oko 1 min.

Sedmoro dece sa Vlašića nema lak život: Isključili im struju zbog duga

Vreme čitanja: oko 1 min.

Roditelji se trude da im obezbede osnovno

  • 1
Komemoracija,  Ištvan Pastor Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Ljubica i Živko Galešić i njihovo sedmoro maloletne dece žive u zaseoku Miljići sela Vlatkovići, na Vlašiću, između Kneževa i Imljana. Galešići vode svakodnevnu bitku kako da obezbede neophodno za svoju decu, jer nisu zaposleni i jedini prihod im je dečiji dodatak, snalaze se, ali im je juče isključena struja zbog duga.

Uz podršku i pomoć humanih ljudi sagrađena im je nova i veća kuća, a česte su i akcije prikupljanja hrane, odeće i obuće, pre svega za mališane. Međutim, izostalo je razumevanje za nevolje ove porodice kada im je juče isključena struja zbog duga od 300 maraka.

Iako su Galešići uspeli da izmire dug, dvojica električara nadležnog distributivnog preduzeća iz Elektroprivrede Republike Srpske su im ipak uskratili struju, piše RTRS.

Međutim, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da će porodici Galešić u najkraćem roku biti uključena struja kako bi sedmoro dece imalo normalne uslove za život, te da će on obezbediti da im struja bude plaćena unapred za narednu godinu.

Kao društvo moramo pokazati više solidarnosti prema onima kojima je pomoć potrebna, pogotovo prema višečlanim porodicama, koje se svakodnevno trude da deci obezbede uslove za pristojan život i školovanje – naveo je Dodik na društvenoj mreži Iks.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika Velja

    25. novembar 2023 | 21:12

    Lep gest što je struja plaćena,ali čoveku treba naći neki stalni posao?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA