Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkriveno ko su policajci koji su orgijali u stanici u Kotoru: Jedan je u pritvoru, za drugim se traga

Vreme čitanja: oko 2 min.

U pitanju su policijski službenici Slobodan V. i Marko N., koje je Specijalno policijsko odeljenje identifikovalo kao policijske službenike koji su vodili prepisku 30. jula 2020. godine sa Ljubom M. i slali mu fotografije eksplicitnog sadržaja

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Danilo Šaranović reagovao je na vest da je u prostorijama OB Kotor došlo do nelegalnih radnji od strane dva policajca i devojaka i žestoko osudio ovakvo ponašanje.

U pitanju su policijski službenici Slobodan V. i Marko N., koje je Specijalno policijsko odeljenje identifikovalo kao policijske službenike koji su vodili prepisku 30. jula 2020. godine sa Ljubom M. i slali mu fotografije eksplicitnog sadržaja. Naime, u javnost je procurela vest da su službenici organizovali orgije sa dve ženske osobe i da su o svemu obaveštavali Ljuba M., koji se tereti da je na vrhu "kavačkog klana".

Šaranović je naveo da postoje bezbednosne smetnje za dalji rad policijskih službenika Slobodana V. i Marka N., navodi RTCG.

"Odmah po saznanju preduzeo sam sve neophodne mere i radnje iz nadležnosti ministarstva, kako bi se upoznali sa svim okolnostima. Ministarstvo unutrašnjih poslova je povodom ovog događaja već preduzelo radnje i obavestilo Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, koje je dalo obavezujući nalog da se utvrde sve činjenice i okolnosti sa ciljem rasvetljavanja ovog slučaja (saslušanje policijskih službenika i devojaka sa fotografija, pribavljanje materijala sa nadzornih kamera, pribavljanje sadržaja sa SKY komunikacije od SDT i dr.). Po dobijanju predmetnog sadržaja od Sektora za borbu protiv kriminala, Komisija za proveru bezbednosnih smetnji je prikupila sve neophodne podatke i mišljenja u skladu sa zakonom i utvrdila da postoje bezbednosne smetnje za dalji rad policijskih službenika Slobodana V. i Marka N., koje je Specijalno policijsko odjeljenje identifikovalo kao policijske službenike koji vode prepisku 30. jula 2020. godine sa Ljubom M.(predmetni sadržaj iz SKY komunikacije) i šalju mu fotografije radnji eksplicitnog sadržaja koje vrše u prostorijama OB Kotor, sa dve ženske osobe" naglasio je Šaranović.

Ministar je naveo da je za jednim policajcem raspisana poternica.

"Kada su u pitanju policijski službenici koji su akteri ovog događaja, obaveštavam javnost da je policijskom službeniku Marku N., koji je u bekstvu i za kojim je raspisana međunarodna poternica, evidentiran prestanak radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, dok je drugi policijski službenik Slobodan V. trenutno u pritvoru i privremeno je udaljen sa rada, zbog čega sam tražio od direktora Uprave policije da preduzme radnje iz svoje nadležnosti", tvrdi ministar.

Šaranović naglašava kako u borbi protiv organizovanog kriminala ovakvi pojedinci, koji svojim delovanjem kompromituju čast i ugled institucije, bez dileme, neće biti dio ministarstva.


"Naš stav povodom ovakvih dešavanja je nedvosmislen - neće biti mesta ni za jednog policijskog službenika koji na bilo koji način krši kodeks policijske etike i šteti ugledu policijske profesije. Svaki naš potez biće usmeren isključivo u pravcu da Uprava policije bude ogledalo savremene Crne Gore i primer profesionalnosti. U borbi protiv organizovanog kriminala ovakvi pojedinci, koji svojim delovanjem kompromituju čast i ugled institucije, bez dileme, ne mogu i neće biti deo ministarstva. Naprotiv, oni mogu biti samo predmet naše obrade", kazao je Šaranović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA