Vreme čitanja: oko 2 min.

Skandal potresa hrvatsku policiju: Pucali ka vozaču, pa izmislili priču, odao ih snimak

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hapšenje je povezano sa događajem sa početka ovog meseca kada su policajci u Mošćenici upotrebili vatreno oružje nakon čega je "vozač automobilom krenuo na policajce"

  • 2
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Dva policajca iz Siska uhapšena su i udaljena iz službe zbog sumnje da su "neistinito prikazali činjenice u službenom izveštaju sa namerom da izbegnu disciplinsku odgovornost".

"Hapšenje i hitne dokazne radnje sprovodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje sprovode se na području Sisačko-moslavačke županije u odnosu dva policijska službenika za koje se osnovano sumnja da su počinili krivična dela protiv službene dužnosti. Nakon ispitivanja osumnjičenih USKOK će doneti odluku o daljem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravovremeno obavestiti javnost", stoji u saopštenju USKOK-a.

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji, ova akcija USKOK-a i policije povezana je s događajem s početka ovog meseca kada su policajci u Mošćenici upotrebili vatreno oružje nakon čega je "vozač automobilom krenuo na policajce".

"Tokom postupanja, vozač automobila je vozilom krenuo prema policijskim službenicima, prethodno se oglušujući na njihove naredbe. Kako bi otklonili opasnost, policijski službenici su upotrebili vatreno oružje, pucajući u vazduh i u pneumatike na automobilu. U ovom događaju nije bilo povređenih osoba", saopštila je tada policija dodajući da je s tim u vezi jedna osoba privedena, a da se za dve osobe još traga.

Međutim, naknadno je navodno utvrđeno da se sve zbilo na nešto drugačiji način, odnosno da osobe u vozilu koje su policajci pokušali da zaustave, nisu pokušali da pregaze policajce nego da su ubrzali i pobegli, a da ih nisu ugrozili. Policajci su potom, umesto da ispale hice upozorenja u vazduh, odmah zapucali prema vozilu u begu, a kasnije su izjavili da su postupali prema prvobitnom scenariju.

Ali, ceo događaj je navodno snimljen, pa je kasnije otkriveno što se zapravo dogodilo.

MUP je obavestio da su policajci udaljeni iz službe.

"Policijski službenici Uprave kriminalističke policije i Tužilaštva u koordinaciji s Odeljenjem za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminalita sprovode kriminalističko istraživanje nad dvojicom policijskih službenika Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog sumnje da su, nakon postupanja, neistinito prikazali činjenice u službenom izveštaju sa namerom izbjegavanja disciplinske odgovornosti", stoji u saopštenju.

Osumnjičeni su udaljeni iz službe, a osim podnošenja zahteva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu u pritvoru, protiv njih će biti podneta i kaznena prijava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    28. novembar 2023 | 16:50

    Tako je to na divljem zapadu na balkanski nacin i bez pravog Sherifa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA