Vreme čitanja: oko 1 min.

Knežević je protiv dodatnog odlaganja popisa stanovništva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekuju, kako je dodao, da u DPS-u prevladaju "zdrave snage, kojih ima"

  • 3
Milan Knežević Foto: Savo PRELEVIC / AFP / Profimedia

Poslanik koalicije Za budućnost Crne Gore i lider Demokratske narodne partije Milan Knežević je rekao večeras da se izjasnio protiv novog odlaganja popisa stanovništva.

Knežević je. nakon sastanka sa premijerom Milojkom Spajićem, rekao da se izjasnio protiv jer smatra da DPS namerno opstruira i zloupotrebljava vreme za dijalog.

"Izazšli smo im u susret od softvera do popisnih komisija, raspisali smo nove oglase da bi se prijavili njihovi članovi... Žele da ovaj proces odvlače u nedogled kako bi se ušlo u novu godinu. DPS u ovom trenutku je verovatno najanticrnogorska partija", rekao je Knežević.

Očekuju, kako je dodao, da u DPS-u prevladaju "zdrave snage, kojih ima".

"Jasno je da celim procesom upravlja Milo Đukanović i da on opstruira tako što šalje kolegu Živkovića i ostale pregovarače da opstruiraju proces", istakao je Knežević, preneo je portal RTCG.

Očekuje se da će se nakon sastanka sa parlamentarnom većinom javnosti obratiti premijer Milojko Spajić, koji je spreman da napravi još jedan ustupak opoziciji i odloži popis za 3. decembar.

Spajić je ranije danas rekao da, ako parlamentarna većina ne prihvati njegov predlog o dodatnom odlaganju, popis stanovništva u Crnoj Gori će početi sutra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrbas

    29. novembar 2023 | 19:51

    Sve bivse republike Jugoslavije, dozvoljavaju dvojna drzavljanstva svojim gradjanima. Dvojno drzavljanstvo ne postoji izmedju Srbije i Crne Gore, ko to ne dozvoljava od ove dve "drzave"???

  • Oldtajmer

    29. novembar 2023 | 19:52

    A zbog čega se to neki građani Crne Gore plaše popisa? Pa zar to nije u interesu svake države?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA